Времето

Седмична прогноза

В понеделник заоблачаване и захлаждане, от сряда отново горещо

През нощта ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър от североизток, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 14 и 17. За В.Търново минимална температура около 15 гр. През деня ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 32 и 35. За В. Търново максимална температура около 32 гр. Атмосферното налягане бавно ще се понижава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 39.5 през 1980 г., а най-ниската измерена минимална температура е 10.4 през 1985 г. Слънцето ще изгрее в 05 часа и 50 минути и ще залезе в 20 часа и 55 минути. Фаза на Луната: пет денонощия след пълнолуние.

В събота и неделя времето ще запази характера си – с незначителна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър, в събота от изток, в неделя – от запад. Минималните температури ще бъдат между 15 и 20. Максималните температури ще бъдат между 31 и 34. В понеделник ще преобладава време с променлива до значителна облачност и на места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 13 и 16. Очаква се захлаждане и максималните температури ще бъдат между 24 и 27.

Във вторник ще има променлива облачност. Преди обяд и около обяд ще бъде почти тихо, късно след обяд ще духа слаб вятър от изток. Минималните температури ще бъдат между 12 и 15. Максималните температури ще бъдат между 26 и 29.

В сряда и четвъртък ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър, предимно от изток . Ще бъде топло с минимални температури между 15 и 18 и максимални между 30 и 35.

Над западните и централни части на Стара планина, в петък и събота ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 19. В неделя ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 18. В понеделник ще има променлива до значителна облачност и в следобедните часове на места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад и температурите на 1200 м ще бъдат окло 14. Във вторник ще има променлива облачност, вятърът ще отслабне и ще бъде предимно от югоизток. Температурата на 1200 м ще се повишава и максималната ще достига до 16. В сряда и четвъртък ще има незначителна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 18 – 19. Максималните температури на 2000 м от петък до неделя ще бъдат с около 5 – 6 гр. по- ниски от температурите на 1200 м, от понеделник до четвъртък – с 3 – 4 гр. по-ниски от температурите на 1200 м.

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *