УВЕЛИЧАВА СЕ РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ОТОПЛЕНИЕТО НА ТОК И ПАРНО

 

Имотите с ТЕЦ по-привлекателни за търновци

 

Увеличението на цените на тока от 1 юли направи разлика между цената на топлата вода за търновци от „Топлофикация“ и подгряването на бойлер на ток още по-голяма. Макар и непрецизни, сметките сочат, че за 1 кубик от „Топлофикация – Велико Търново“ потребителите ще платят 6 лв. срещу около 15 лв. в сметката за ток. Разликата е между 2 и 3 пъти.

Фактите сочат намаление на парното с 12% за отоплителния сезон и увеличение между 1 и 4% за тока във Велико Търново.

Каквато и да е сметката, парното става все по-евтино и достъпно за хората. И това без да броим промоциите, които от „Топлофикация“ правят за своите клиенти. Промоции, каквито търновци не са виждали от другите доставчици на комунални услуги в града. Единственият проблем за града остава малкият обхват на топлоснабдителната мрежа. От дружеството признаха, че са имали множество запитвания за присъединяване на абонати от райони, които нямат мрежа, но разширението е невъзможно в старите квартали. Ако „Топлофикация – Велико Търново“ запази политиката си и изпълни амбициозната си програма за рехабилитация, то повишеното качество на услугата и конкурентната цена ще направи имотите с ТЕЦ по–привлекателни за живеене. В полза на това е интересът на проектанти на новостроящи се сгради в определени райони да заложат изграждане на вътрешни отоплителни инсталации в проектите на новите сгради в районите, разположени в обхвата на топлопреносната мрежа на града. „Топлофикация – Велико Търново“ променя своята политика и с готовност ще изгради необходимите присъединителни топлопроводи и ще монтира абонатна станция за своя сметка.

На търновската топлофикация й предстоят много предизвикателства, за да отговори напълно на очакванията на хората, но напоследък започнахме да свикваме, че новините оттам са добри. Въпреки че предстоят ремонти по мрежата, което ще прекъсне комфорта от топлата вода, търновци са по–склонни да извинят „Топлофикация“, защото виждат положителните промени и се надяват на безавариен зимен сезон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *