Още 8 души от областта са с коронавирус

Продължават да се увеличават болните от коронавирус в област Велико Търново. Новите случаи засечени за изминалото денонощие са 8 и така общият брой на инфектираните в региона става 121. Това показват данните от Единния информационен портал.

По последнни данни от Регионалната здравна инспекция във Велико Търново хоспитализираните са 12 души, а в домашни условия си лекуват 64 лица.

Сред новите случаи има инфектирани свързани с абитуриентските тържества и контактни на други установени носители на болестта.

Каранитираните са 571 лица.

Междувременно вчера се проведе процедура за вземане на решение чрез неприсъствено заседание на членовете на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса във Велико Търново, във връзка с продължаващата тенденция на завишаване на броя на дневно регистрираните случаи на COVID-19 в страната и региона, и постъпили молби за провеждане на сватбени тържества в периода 10 – 12 юли 2020 г. Членовете на формированието се обединиха около решението всички сватбени тържества на територията на област Велико Търново в периода 10 – 12 юли 2020 г. да се провеждат съгласно т. 6 от Заповед № РД-01-393/09.07.2020 г. на Министъра на здравеопазването, според която не се разрешават групови празненства с присъствие над 30 човека на открито и на закрито, като се организират при спазване на физическа дистанция от 1,5 м., дезинфекция и т.н.

За изминалите 24 часа са установени общо 292 заболели от COVID-19 у нас, чрез 4 540 PCR  теста. От началото на пандемията лаботорно потвърдените случаи в България са 6 964.

516 души са в болница, а 32 пациенти се намират в интензивни отделения.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *