135 четения

Великотърновски майстори на ловната стрелба над всички на държавните полуфинали

Първи места заеха състезатели на Спортен клуб по ловна стрелба – В. Търново, на втория полуфинал на държавното първенство. Надпреварата в дисциплините скийт и трапбе в Плевен, където старата столица се представи със седем участници.

През първия ден бе официалната тренировка, а после в два дни самото състезание – на 125 панички в пет серии плюс финална серия за мъжете. Младежите не стреляха финална серия, те се класираха по натрупан резултат в квалификационните серии.

“Провеждат се по два полуфинала – по един за Северна и Южна България. Тази година предвид епидемичната обстановка колегите от Дупница не успяха да се организират и затова и този полуфинал се проведе в Северна България – на голямото стрелбище в Плевен.

Стана оспорвано състезание. Аз при мъжете и Николай Николов от нашия клуб при младежите постигнахме най-високи резултати. Във финалната серия също станах първи”, разказа Пламен Филев, многократен шампион и носител на купата на Националното ловно-рибарско сдружение. Така великотърновският клуб взе първите места при мъжете и младежите. Любопитно е, че по време на самото състезание Николай Николов е навършил 17 години.

Финалите на държавното първенство са през септември в Горни Дъбник. Двамата великотърновци се класираха за тях още на първия полуфинал, на който Филев бе първи при мъжете, а Николов втори при младежите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!