Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

„Виолетовите“ започват подготовка, Дино Мартинович е единственият напускащ

„Етър ВТ“ се раздели с нападателя Дино Мартинович. Договорът на словенеца изтече и той ще продължи кариерата си в друг клуб.

„Благодарим на Дино за неговия принос за изпълнението на целта и добрите резултати на отбора. Желаем му успехи занапред в кариерата!”, заяви административният директор на великотърновци Страцимир Тинчев.

След петдневна почивка футболистите се събират тази вечер за първа тренировка на стадион „Ивайло“ за новото първенство.

Преотстъпени играчи ще я пропуснат, тъй като се завръщат в отборите си. Тонислав Йорданов в „ЦСКА-София”, Ерол Дост в „Лудогорец”, а Тони Иванов в „Славия”.

Водят се разговори с всички футболисти, чийто договори изтичат на 20 юли. Дотогава те ще тренират с отбора, след което преподписалите остават.

Идентична е ситуацията с нападателя Флорент Боджадж, на когото също е предложен нов договор. Косовският футболист обаче има и други оферти, разговорите му с великотърновския клуб продължават.

Старши треньорът Петко Петков остава на поста си, тъй като има договор за още една година. Наставникът коментира, че е доволен от изпълнената цел оставане в групата и не вижда причина да напуска „Етър ВТ”. Отлагането на старта на първенството за 7 август е възможност за него да направи по-пълноценна подготовка в рамките на четири седмици.

Работи се и по селекция, в тима вече се включиха първите нови попълнения: защитникът Пламен Крачунов и нападателят Валентин Йосков, а тренировки след претърпяна операция подновява Христофор Хубчев. Водят се разговори за контролните срещи, като първата ще бъде още в края на тази седмица. Имената на съперниците и датите ще бъдат оповестени след тегленето на жребия за новия шампионат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *