10 важни качества, които жените търсят у един мъж

Да откриеш своя човек не е лесно. Някои търсят цял живот. Понякога дори да сме открили точния човек, с времето пътищата се разминават или любовта угасва.

Каквото и да се случи, какъвто и опит да придобие една жена, тя винаги търси определени качества у мъжа, които я привличат.

Кои са качествата на „господин Идеален“? Какво привлича вниманието и открадва сърцето на една жена?

1. Химията.

Някои са скептици по отношение на химията, но тази невидима магия е факт. Понякога толкова неусетно завладява сърцето, че човек не може да прецени трезво. Чувствате се енергизирани покрай някой мъж? Усещате пеперудите в корема си? Определено не ви е безразличен, макар на този етап да не сте сигурни какво точно се случва с вас. Просто е – това е химия, пише Az-jenata.bg.

2. Уязвимост.

Трудно е да се обясни, защото жените търсят едновременно силен мъж, който обаче понякога да показва и своите слаби страни. Привлекателно е, когато един мъж допуска жената в емоционалния си свят, когато търси съвет, когато се чувства безсилен в дадена ситуация. Жените имат силен майчински инстинкт и желанието им да обгрижват, да закрилят и да помагат на партньора си ги кара да се привързват още по-силно.

3. Стабилност.

Стабилността се измерва не само с финансовото състояние, което, разбира се, е важно, но и с психологическа, емоционална стабилност. Всяка жена има нужда да чувства, че има опора до себе си във всеки един момент и във всяко едно отношение.

4. Равнопоставеност.

За да има мир и хармония в една връзка, двамата партньори трябва да се чувстват равни икономически, социално, психически, сексуално – изобщо всякак. Жените търсят именно това – признание на тяхната личност, способности, качества в човешки план, а не от гледна точка на пола.

5. Осъзнатост.

Жените срещат огромен проблем, който се шири сред много мъже, а именно тяхната неосъзнатост. Те обикновено на по-късен етап разбират какво искат от живота, кога са готови за по-сериозна крачка, към стабилност, семейство, деца, преследване на цели в професионален и личен план. Ето защо осъзнатостта е едно от най-ценните качества за повечето дами.

6. Емоционално присъствие.

Доста жени намират за вбесяващо детинското поведение на някои мъже. Когато една жена се прибере вкъщи, иска да прекарва повече време с мъжа си. Мъжете, от своя страна, обичат да прекарват времето си в компютърни игри, лов на риба, пиене на бира с приятели, гледане на филми или сглобяване на джаджи.

Тоест, едно от най-дразнещите неща за повечето жени е физическото, привидно присъствие на мъжете за сметка на емоционалното, реалното включване в общите занимания в свободното време като двойка.

7. Любопитство.

Женската суета подсъзнателно кара жените да търсят човек, който се интересува от тях, който заявява любопитството си и не ги пренебрегва.

8. Защита.

Колкото и еманципирани да са жените днес, природата казва своето. Една жена мечтае да бъде с някого, с когото се чувства сигурна по всяко време. Мъж, който може да осигури усещане за безопасност за една жена винаги привлича вниманието.

9. Приемане.

Когато става дума за важни качества, приемането винаги заема централно място, защото ако не приемеш човека, когото обичаш такъв, какъвто е, по-нататък това винаги ще се превръща в проблем. Опитите да променим партньорите си са едни от най-често срещаните причини за провал на връзката.

10. Отстояване.

Никой не би желал да има партньор, който не може да отстоява себе си, да има слаб характер, да не знае какво иска от живота и как да го постигне. Всеки мечтае за преуспяваща половинка, която умее да отстоява качествата и целите си във всеки смисъл на това.

Източник: struma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.