788 четения

Антиправителствени протести вече и във Велико Търново

Близо 50 човека излязоха на първия протест с искания за оставка на правителството и главния прокурор пред паметника „Майка България“ във Велико Търново в неделя. Участниците заявиха, че се събрали спонтанно и без да са стимулирани от партии, макар след тях да имаше и партийно обвързани хора.

„Засега не сме издигали или гласували колективни искания, а сме солидарни с тези на протестиращите в София и останалите големи градове. Самоорганизирахме се чрез Фейсбук, както стана и при протеста в Росенец. Аз лично дойдох заради безобразията в страната и заради това, че вече 11 години ни управляват лъжливи политици, а НСО и Прокуратурата са приватизирани от тях“, коментира един от местните гласове на протеста – Господин Гюров. Според присъстващите подобни митинги са предвидени ежедневно от 18,30 през тази седмица.

„Мафията вън“ и „Аз не съм тулуп“ скандираха великотърновци пред емблематичния паметник.

Според тях промяната е трябвало да започне много отдавна, но явно народът сега се събужда. „Промяната трябва да дойде със смяна на правителството. Много хора казват, че то е законно, но също толкова законно то може да подаде оставка, за да се отиде на избори и да се избере ново. Това не е протест на БСП или на друга партия, а на българския народ, който иска да каже стоп на всички мутренски практики в държавата. Искрено се надявам протестите да постигнат промяната. Преди 7 години тук, във Велико Търново, протестите започнаха с малко хора, но след това станахме свидетели как събраха над 1000 души“, бе мнението на друг протестиращ – Михаил Михалев.

С. МАРИНОВ

2 коментара за “Антиправителствени протести вече и във Велико Търново

 • 14.07.2020 в 18:08
  Permalink

  Протестите са важно и неизбежно нещо, ако са правени от хора мъдри, които има какво да покажат повече от тези, които освиркват, да имат предложения как могат да се подобрят нещата, а то какво се получи, истинска вандалщина, чупене, бомбички, обиди, дори посягане към полицията. Такива хора трябва да управляват България, това ли трябва да е бъдещото ново правителство. На какво биха ни научили тези хора, а бъдещите деца какъв пример е за тях такова поведение. Дано се усъзнаете как искате да бъде устроен перфектният ви свят, защото от 30 години правителство не се намери да огоди на всички.

  Отговор
  • 16.07.2020 в 20:00
   Permalink

   осъзнахме се , а не усъзнате се . Борисов трябва да си отиде ,заради арогантното си поведение, заедно с правителството си и всички други от ГЕРБ.Не може да са арогантни, вулгарни и да са на власт,продадоха България. Лично аз искам всички Договори на Борисов да се публикуват публично ,включително последния за чакалнята

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!