Времето

Какво време ни очаква на 16 юли, четвъртък

Вечерта и през нощта ще има незначителна до променлива облачност. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 14° и 17°. За В.Търново минимална температура около 15°.

В четвъртък , преди обяд, ще има променлива до значителна висока и средна облачност. След обяд ще се развива купеста облачност и на места,предимно над полупланинските райони, е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър, преди обяд от изток, около обяд и след обяд от запад . Ще бъде топло с максимални температури между 29° и 32°. За В.Търново максимална температура около 29°.

Атмосферното налягане бавно ще се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина ще има значителна облачност. На места ще превали дъжд. Очакват се и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 18°. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около 13°.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 37.8° през 2011 г., а най-ниската измерена минимална температура е 9.9° през 1993 г.

Слънцето ще изгрее в 05 часа и 55 минути и ще залезе в 20 часа и 51 минути.

Фаза на Луната: четири денонощия преди новолуние.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *