143 четения

Мостът между Свищов и Зимнич засега е виртуален

На проведения парламентарен контрол в края на миналата седмица народният представител от БСП за България Явор Божанков направи питане до министъра на транспорта Росен Желязков каква е съдбата на т. нар. „Дунав мост 3“, който трябваше да свързва българския Свищов и румънския Зимнич.

„Инфраструктурното съоръжение е изключително важно не само за развитието на Свищов. Подобна инвестиция би повлияла благоприятно на целия регион. Това е проект от национално значение“ – с такива думи част от свищовлии се обърнаха към Божанков на проведената приемна.

Фактът, че миналата година на най-високо държавно ниво бе обявено, че започва строеж на мост между Свищов и Зимнич, допълнително разпалва гражданското недоволство. Според народния представител, след всички обещания за стартиране на строителство над река Дунав у жителите на Свищов е останало убеждението, че мост все пак ще има и коректно би било всички заинтересовани да бъдат информирани, че бъдещето на подобно съоръжение е неясно.

„От отговора на министър Желязков се разбра, че поради едни или други причини не е ясно дали ще има трети мост над река Дунав край Свищов. Проектът за такъв е по-скоро виртуален“, коментира Божанков.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!