4591 четения

Продължават да излизат заразени от коронабала във Велико Търново

Към момента няма нито един инфектиран в интензивно отделение

 

ПОВЕЧЕ ОТ 20 ДНИ СЛЕД СТАНАЛИЯ ИЗВЕСТЕН КАТО КОРОНАБАЛ В СТАРАТА СТОЛИЦА продължават да откриват заразени по време на абитуриентското празненство от 27 юни. Във вторник в Единния информационен портал бе оповестено, че в областта са доказани още четири случая. От Регионалната здравна инспекция във Велико Търново уточниха, че един от новите установени инфектирани е свързан с тържеството на зрелостниците. Така засега са открити около 50 души, заразени по време на събитието, а епидемиологичните проучвания и тествания продължават. COVID-19 е обхванал абитуриенти от двете училища, празнували заедно на 27 юни, а също и учители и част от персонала на заведенията, в които са отбелязали големия ден. Вече има и заболели възрастни хора, които са баби и дядовци на зрелостниците. Установена е и инфектирана жена, която е майка на абитуриентка.

След направени PCR тестове са засечени още двама заразени и сред контактния кръг на зам.-шефа на великотърновската служба „Фискален контрол“.

ОБЩИЯТ БРОЙ НА ДИАГНОСТИЦИРАНИТЕ С КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТТА КЪМ ВТОРНИК Е 136. От тях хоспитализирани са 14 души, от които най-много са настанени в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ – 8 пациенти. Една от поставените на болнична терапия е 80-годишна жена от дом за стари хора. Има и много млади инфектирани, които са развили двустранна пневмония, но при никой не се налага към момента дихателна реанимация. Състоянието на носителите на заразата в стационара е задоволително и няма пациент в интензивното отделение.

„Борба“ научи, че вече има и хоспитализиран в общинската болница в Свищов. Той е настанен във Вътрешно отделение и също е с пневмония.

Петима са инфектираните в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица. Сред тях няма пациенти в тежко състояние.

На домашно лечение се намират 84 души в региона.

Без промяна остава броят на излекуваните и починалите от заболяването – съответно 34 и четирима. Битката с коронавируса загубиха жена от Велико Търново, двама мъже от община Павликени и един мъж от община Горна Оряховица. Карантинираните заради връщане от чужбина и контакт с инфектирани са 610 души.

7 411 станаха лабораторно потвърдените случаи на COVID-19 в страната. Хоспитализирани са 529 човека, а заболелите представители на медицинското съсловие са също 529. Най-много са инфектираните във възрастовия диапазон 50 -59 години.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!