Владимир празнувал края на жътвата в свищовската механа, преди съдържателят й да го убие с ритници

Убиецът Валентин Великов има висящо дело за друг побой и е разследван за документни измами

 

Убитият при свада клиент в механа „Ловната хижа“ в Свищов е земеделски производител. Той и семейството му отишли да празнуват в събота закриването на жътвената кампания. Във фаталната вечер 45-годишният Владимир Георгиев бе пребит до смърт с ритници от съдържателя на заведението и треньор по различни видове бойни изкуства Валентин Великов. Той е задържан от Окръжна прокуратура и се иска неговият постоянен арест от съда. Освен обвинение за умишлено убийство на земеделеца спецът по бойни изкуства има висящо съдебно дело за средна телесна повреда и разследване на фалшива данъчна декларация. Заради това окръжният прокурор Христо Христов и вчера бе категоричен, че ще иска мярка за неотклонение „постоянен арест”. Засега задържаният не е давал обяснения за разигралата се драма в механата, която е собственост на майка му.

За трагедията в заведението братът на жертвата Мишо Георгиев казва в социалната мрежа:

„На 12.07.2020 г. около 0.35 часа. в незаконното заведение в Свищов – механа „Ловна хижа” – на тръгване от заведението бе убит умишлено моят брат Владимир Георгиев. Убиецът е Валентин Великов от Свищов (който) атакува в гръб и отстрани, явно предварително подготвен и снабден с бокс. След убийството изчезна от местопрестъплението. Всички коментари и твърдения досега са измислица с цел представяне на защитна версия за неговото оневиняване…”

Погребението на Владимир Георгиев е било на 14 юли сутринта на гробищния парк в града. 44- годишният Мишо Георгиев също е бил ранен, но след преглед в болница е бил освободен за домашно лечение, а 67-годишният баща на двамата братя бе настанен с комоцио.

Междувременно в социалната мрежа Фейсбук близки на извършителя на убийството изразиха подкрепата си към неговите действия и призоваха за толерантност и повече съмишленици. Една от публикациите гласи:

„Това е човекът, който защити майка си! Виждам, че целият град съди. Съдията е само един – този горе! Аз на негово място бих сторил същото, ти (ако имаш смелост и обичаш майка си) би сторил същото! Да убиеш е най-големият грях, никой не може да решава кой да живее и кой да умре, но никой не може да посяга на жената, която ти е дарила живота! Съболезнования на семейството, но това не е убиец! Това е достоен баща и честен човек. Това е злополука, момент на силен афект, но както са казали старите: „Да би мирно СТОЯЛ, не би ЧУДО видял“!

Нели СУКОВА

Галина ГЕОРГИЕВА

8 thoughts on “Владимир празнувал края на жътвата в свищовската механа, преди съдържателят й да го убие с ритници

 • 15.07.2020 в 12:58
  Permalink

  На първо място в града се знае, че въпросното пострадало семейство не е от възпитаните и навсякъде се проявяват, затова никъде не ги искат. Неможе да ми ходят на чужда собственост да рушат да притесняват клиентите и с цялата си наглост накрая на вечерта да скачат на бой и то още повече на възрастна жена. Бащата уби собствения си син. Ако не беше скачал да посяга сега Валката нямаше да е задържан за това, че е спасил майка си. И какво от това че починалият се е навел да провери баща си. Вальо да го чака да стане и тогава ли да продължат. На мястото на починалия можеше да е Вальо заради такива индивиди. Дано успее да се докаже невинността на Вальо!

  Отговор
 • 15.07.2020 в 16:08
  Permalink

  Да беше си празнувал на нивата, или в къщи.

  Отговор
  • 15.07.2020 в 17:52
   Permalink

   Мястото на такива като тях е на нивата те не са за цивилизовани места, вкараха човека по арестите заради пиянските си прояви

   Отговор
 • 15.07.2020 в 16:54
  Permalink

  С такава жестокостите, не може да се каже, че е имал право, негоната майка е жива, а умрелият ще им тежи на съвестта цял живот. Искал е да си изпробва силите, ма акъла му му е липсвал.

  Отговор
  • 15.07.2020 в 18:27
   Permalink

   Умрелия е ударен само веднъж, пада и се удря в земята тогава умира, а не от удъра на Валентин!

   Отговор
 • 16.07.2020 в 18:01
  Permalink

  колко време трябва да мине та да разберем че това нее времето на комунизъма.. Може ли аз да вляза у вас, да се заяждам и бия , ати да ме убиеш и да те съдят. Кой жътв е празнувал? Ако е била собственната му то нямаше да има тоз Глуупав акъл

  Отговор
 • 16.07.2020 в 18:03
  Permalink

  ТРЯБВА. да се защитава, Частнта Собственност !

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *