659 четения

Все повече хора на антиправителствените протести във Велико Търново, започват и шествия из града

Двойно повече хора дойдоха за втория антиправителствен протест, който започна спонтанно във Велико Търново, след като митинги вече текат във всички големи градове в страната. Правят се опити за подобни сбирки и в Горна Оряховица, Павликени, Свищов и др. общински центрове в региона. От неделя, в унисон с митингите в столицата, пред паметника „Майка България“ спонтанно се събраха недоволни и скандиращи срещу Премиера и министрите, както и срещу Главния прокурор Иван Гешев. “Ставаме все повече, на втория ден вече разполагаме с мегафон, а утре и със специално озвучение“, коментира едно от главните лица на протеста в Асеневия град – Господин Гюров. Той допълни още, че митингуващите не са излъчени от никоя партия, макар сред тях да има членуващи в различни формации.

За днес е предвидено и първото шествие в рамките на протеста. То е насрочено от 19,30 часа, а множеството ще тръгне от паметника „Майка България“ в посока Царевец. За него от името на протестиращите заявление е подал Симеон Коев. От името на „Да, България“ пък за четвъртък е планиран друг протест.

Със скандирания „Оставка“ и „Мафия“ участниците в протеста митингуваха пред „Майка България“ и в понеделник вечерта. В социалните мрежи текат непрекъснати обръщения на тарторите на местните протести да се спазва добрият тон и да не се провокират полицаи. Според участниците, исканията им са сходни на недоволните от цялата страна. Присъстващите коментираха, че „не може с бездействието си да унищожаваме тази държава, която отдавна трябваше да стане рай. Имахме добра образователна система, а сега от училище децата излизат неграмотни“.

“Моделът е грешен и трябва да се промени, младите бягат и за тях е мечта да заживеят в чужбина, а не да се развиват тук“, коментираха още те.

Стилян НАЙДЕНОВ

4 коментара за “Все повече хора на антиправителствените протести във Велико Търново, започват и шествия из града

 • 15.07.2020 в 9:58
  Permalink

  Не мисля , че модела е грешен , ще върнете отново старото статукво !!!

  Отговор
  • 15.07.2020 в 11:28
   Permalink

   Тутманик– за кое сторо статукво говориш бе. Може би до убийството на Петър Христов или до времето на Румен Рашев, което е едно и също.

   Отговор
 • 15.07.2020 в 14:54
  Permalink

  До тук на тези протести се чува само кой от кое не е доволен и нито едно предложение как да се промени това. Един не е доволен от здравеопазването, друг от образованието, трети от мафията и т.н. Ами кажете както не сте доволни от нещо как предлагате да се промени. Малко сега е „Не знам как да стане, но така не съм съгласен“….

  Отговор
 • 15.07.2020 в 17:20
  Permalink

  Сега времето е хубаво, няма проблем да се съберат на центъра и да си побъбрят, само да не правят золуми!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!