Двама искат да правят новия спортен парк под Арбанаси за 1,4 милиона

Зам.-кметът на Г. Оряховица инж. Деница Коева оглавява комисията по избор на изпълнител

 

Две фирми са подали документация за извършване на строителството на любимия на поколения горнооряховчани парк „Градска градина“. Кандидатите са „Джъмбо 33” ООД – Велико Търново, и „Енел строй” ООД – Горна Оряховица. Офертите им бяха отворени, а процедурата по ЗОП за избор на изпълнител продължава с работата на комисията, чийто председател е заместник-кметът инж. Деница Коева. Комисията, която ще разгледа офертите, има три месеца срок да приключи работа, но тъй като участниците са само двама, е възможно да е готова с избора и по-рано.

Проектът „По-добра паркова среда в гр. Горна Оряховица“, по който ще се реновира парк „Градска градина“, превръщайки го в истинска спортна атракция, е част от инвестиционната програма на Община Горна Оряховица и се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020. Договорът с управляващия орган бе подписан на 9 юли. Общата му стойност е 1 473 685,56 лв. безвъзмездна финансова помощ, от които 1 252 632,73 лв. (85%) са от Европейския фонд за регионално развитие, а 221 052,83 лв., или 15%, са национално съфинансиране.

ПАРК “ГРАДСКА ГРАДИНА” Е РАЗПОЛОЖЕН НА ПЛОЩ ОТ 30 ДКА В ПОДНОЖИЕТО НА АРБАНАСИ И ОТ СЪЗДАВАНЕТО МУ НЕ СА ПРАВЕНИ СЪЩЕСТВЕНИ ПРОМЕНИ, а по-голяма част от алеите се нуждаят от ремонт.

Проектът предвижда монтирането на нова паркова мебел, нови алеи, енергоспестяващо и декоративно осветление, система за видеонаблюдение. Ще се изградят нови детски площадки за различни възрасти, фитнес на открито, комбинирано игрище с тенискорт и други атракциони. Ще се обособи централен площад с фонтан, както и площадка с фонтан и розариум за тихи игри и занимания. Предвидени са места за разполагане и на химически тоалетни. Парковата среда ще бъде адаптирана за ползване и от хората с увреждания.

След фитосанитарна експертиза ще бъде преценено кои растителни видове ще се запазят и какви нови дървета и храсти могат да бъдат засадени в парковото пространство.

Времето за извършване на същинското строителство е 30 месеца.

С. НАЙДЕНОВ

2 thoughts on “Двама искат да правят новия спортен парк под Арбанаси за 1,4 милиона

 • 17.07.2020 в 10:03
  Permalink

  Видеонаблюдение… звучи като научна фантастика за парковете във Велико Търново – културната столица на България

  Отговор
  • 17.07.2020 в 22:27
   Permalink

   Поредната перачница за кинти. Близо 1500000лв.? Трябва да направят Дисниленд за тези пари върху тази малка площ. Относно кандидат фирмите и те са селектирани от Добчо. Джъмбо 33 прави площадката пред парка в с. Козаревец вече трети месец. Още са по чакъла. Уточнявам-около 300 квадрата е!

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.