Водещи новиниГорещи новиниНовини

25 жени на мотори идват в Никополис ад Иструм

 

25 ЖЕНИ НА МОТОРИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ЩЕ СЕ СЪБЕРАТ В СЪБОТА В НИКОПОЛИС АД ИСТРУМ. Лично директорът на Регионалния исторически музей във Велико Търново д-р Иван Църов ще посрещне дамите от LADY BIKERS MPOWERED BULGARIA, за да им разкаже историята на Римския град.
„Опознай и съхрани българското на две колела – предай нататък“ се нарича инициативата ни, с която искаме да популяризираме нашите красиви места. Затова обикаляме на мотори България, бяхме вече в Царево, бяхме в Странджа, сега ще дойдем в Никюп и Никополис ад Иструм, ще отидем да видим и Хотнишкия водопад. Идеята ни е накрая да направим брошура за местата, които ние ще видим и по начина, по който сме ги видели“, разказва Лилия Осойска, председател на сдружение „Жените мотористи Lady Bikers MPowered България“ и организатор на групата „Жените мотористи“.
Идеята за тази обиколка на България на колела се родила, докато дамите спазвали ограниченията, наложени заради заплахата от коронавируса през март и април. Те решили, когато мерките започнат да се разхлабват, отново да яхнат моторите и да посетят заедно някои от красивите места на страната. „Освен това така взаимно се подкрепяме, помагаме на момичетата, които сега се учат да карат, на тези, за които това пътуване ще бъде първо. Помагаме им да научат как да се пазят на пътя и да карат безопасно“, казва още Лили.
сн. Архив в. “Борба”

 

One thought on “25 жени на мотори идват в Никополис ад Иструм

  • Чудесно. Само да не включват в обиколката си красотата на нощно Търново.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *