Ако правите тези неща, със сигурност дразните околните

Понякога дразним хората, без да си даваме сметка за това. Истината е, че някои навици направо влудяват хората. Вероятно вие самите сте се дразнили на подобни прояви, а ето че е възможно и вие да имате неприятни навици, но да не го осъзнавате. Например:

  1. Невнимание по време на разговор.

Излезли сте с приятели и той споделя с вас нещо важно. Вие обаче през по-голямата част от времето отговаряте на съобщения в телефона си, проявявате за нотификации или просто си цъкате. Неуважително и грозно. Или не държите особено на това приятелство, или имате проблем с общуването.

  1. Барабанене с пръсти по масата.

Да тропате с пръсти, обикновено означава, че сте нетърпеливи или ви е скучно. При всички положения не е приятно за събеседника ви и е проява на неуважение към него. Най-вероятно ще го изнервите и него.

  1. Нарушаване на личното пространство.

Старайте се да не говорите на хората от прекалено близко разстояние (не само поради здравословни причини), не тупайте човека по рамото, не го сръчквайте в ребрата, не го прегръщайте и целувате на среща и раздяла.

  1. Говорите с някого по телефона и през цялото време хрупате в слушалката.

Ако ви звънят точно когато се храните, по-добре върнете обаждането малко по-късно. Не се настанявайте и с купа чипс пред себе си, когато водите телефонен разговор. Никак не е приятно да хрупате на някого в ухото. Впрочем същото се отнася и за дъвченето на дъвка.

  1. Жестикулиране и изпукване на пръстите.

На никого не му е приятно да размахвате ръце под носа му. Добре е да сте емоционални и да „говорите“ и с жестове, но не и така гръмки. Прекалено енергичното ръкомахане може да отблъсне хората. Същото се отнася и за изпукването на пръсти. Този звук за някого е не-просто неприятен, а направо стресиращ. Старайте се да не го правите в чужда компания.

Източник: obekti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *