Какво време ни очаква през следващата седмица

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО

през периода 17 юли 2020 г. – 23 юли 2020 г.

В петък ще има незначителна до променлива облачност . Ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 15° и 18°. Максималните температури ще бъдат между 29° и 32°.

В събота , преди обяд, над западните части на Северна България ще има значителна облачност и на места ще превали дъжд. Очакват се и гръмотевици. Над централните райони на Северна България ще преобладава време с променлива облачност. След обяд облачността ще се увеличи и над централните райони на Северна България и на места ще превали дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб вятър от изток.Минималните температури ще бъдат между 15° и 18°. Максималните температури в западните части на Северна България ще бъдат между 23° и 26°, в централните райони на Северна България – между 29° и 32°.

В неделя ще преобладава време с променлива до значителна купеста и купесто-дъждовна облачност. Предимно в следобедните и вечерни часове, на места ще превали дъжд. Очакват се и гръмотевици. През по-голямата част от деня ще духа слаб вятър от изток. Вечерта вятърът ще се ориентира от запад. Минималните температури ще бъдат между 16° и 19°. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°.

В понеделник, преди обяд, над централните части на Северна България, на места ще превали дъжд. Облачността, около обяд и след обяд, постепенно ще намалява. Над западните райони на Северна България ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 15° и 18°. Максималните температури ще бъдат между 30° и 33°.

Във вторник и сряда, над равнинните райони, ще преобладава време с незначителна до променлива купеста облачност. В следобедните часове, над полупланинските райони, се очакват увеличения на облачността до значителна. Ще духа слаб вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 15° и 18°. Максималните температури ще бъдат между 30° и 33°.

В четвъртък облачността ще се увеличи до значителна. Очакват се превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 16° и 19°. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°.

Над западните и централни части на Стара планина, в петък, ще има незначителна до променлива облачност. На отделни места в следобедните часове е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 20°.

В събота над западните части на Стара планина, преди обяд, ще има значителна облачност. На места ще превали дъжд. Очакват се и гръмотевици. След обяд облачността ще се увеличи и над централните части на планината и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 18°.

В неделя ще преобладава време с променлива до значителна купеста и купесто-дъждовна облачност. Предимно в следобедните и вечерни часове, на места ще превали дъжд. Очакват се и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от запад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 18°.

В понеделник, преди обяд, над централните части на Стара планина, на места ще превалява дъжд с гръмотевици. Около обяд и след обяд облачността постепенно ще намалява. Над западните райони на планината ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 18°.

Във вторник и сряда ще има променлива облачност, с временни увеличения в следобедните часове. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 20°.

В четвъртък облачността ще се увеличи до значителна. Очакват се превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 20°.

Максималните температури на 2000 м., през целия период, ще бъдат с около 6° – 7° по- ниски от температурите на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *