Месечен хороскоп за юли

Довършвайте започнати задачи, не е време за промени, нито за подписване на договори

Лунна диета през юли: В дните от 1 до 4 юли и от 21 до 31 юли Луната е нарастваща. Гладуването и диетите не дават резултати. Това време не е благоприятно за стартиране на дългосрочен хранителен режим, защото едва ли ще го спазвате дълго време със завидна мотивация. В дните от 5 до 20 юни Луната е намаляваща. Започнете диета, хранете се здравословно и ще се почувствате прекрасно. Подходящи дни за стартиране на дългосрочен хранителен режим или диета са 11, 12, 13 юли. Подходящите дни за лунна диета този месец са 5 юли – фаза пълнолуние, 13 юли – фаза последна четвърт, 20 юли – фаза новолуние, и 27 юли – фаза първа четвърт.

Грижа за косата: Благоприятни за подстригване на косите са датите 4, 14, 15, 25, 26. Неблагоприятни дни за посещение при фризьора са 9, 10, 18, 19, 20, 27, 28, 29 юли.

Важни звездни аспекти през месеца: Подгответе се за един от не особено спокойните месеци през тази година и ако сте избрали да реализирате годишния си отпуск през юли, то ще избегнете опасността да попаднете в конфликтни ситуации на работното място, но няма как да си спестите притесненията, че докато вие сте на почивка, вашите колеги вършат и работата, която се полага на вас. През юли Слънцето гостува в Рак и образува напрегнати аспекти с Марс в Овен и с Юпитер и Плутон в Козирог. Опитайте да потушите напрежението и да се смирите, за да избегнете евентуални спречквания и конфликти. През този месец акцентът пада върху кардиналните знаци, които изискват действие или поставяне началото на действието, което ще се развива в следващите месеци. Колкото и банално да звучи, каквото посеем сега, ще жънем в бъдеще. Рак и Козирог са противопоставени и в още един аспект – пълнолунието в началото на месеца, придружено от частично лунно затъмнение. Не търсете специално значение в затъмненията, те се случват регулярно през годините и нито едно от тях не е довело до фатални събития и последици. Можете да усетите пълнолунието и съответното лунно затъмнение, ако сте чувствителни към този аспект или сте родени в Рак, Скорпион или Риби, или пък имате Луна в някой от тези знаци. Около 5-о число е възможно да бъдете по-лабилни, лесно податливи на чуждо влияние и с повишена емоция. Но след като вече го знаете, може би ще го контролирате по-лесно и ще го преодолеете без проблем. Не забравяйте, че до 12 юли Меркурий е ретрограден по своята орбита. Избягвайте да правите важни делови промени, да подписвате договори и споразумения, които ще можете да преподпишете веднага след като планетата отново тръгне в своето директно движение. Отложете и закупуването на техника, за да си спестите евентуални проблеми и дефекти от нейното експлоатиране в бъдеще. Спазвайте предписаните мерки за социална дистанция стриктно и съвестно, за да ограничим заедно разпространението на вируса сред обществото.


ОВЕН

Внимавайте в деловите дейности

Желанието ви да си починете през юли няма как да се осъществи изцяло, тъй като все ще изниква нещо за вършене в последния момент, което ще трупа нови и нови ангажименти в графика ви, а оттам – и нужда от допълнително време за службата. Хаосът при вас е гарантиран през първата половина от месеца, когато Меркурий е в своята ретроградна фаза. Не се притеснявайте, защото няма нищо фатално в това, но просто бъдете нащрек. Проверявайте по няколко пъти всичко, което вършите, защото кога заради разсеяност, кога заради лошо стечение на обстоятелствата, вие ще правите грешки. Разбира се – простими и поправими, но все пак грешки. Не се ядосвайте. Подемът през втората седмица е гарантиран, но отново трябва да мерите два пъти, преди да режете.


ТЕЛЕЦ

Осъзнайте някои грешки

За вас идва период на стабилизация. Юли ще е по-спокоен и не толкова натоварен. Той ще изисква от вас да запазите самообладание и да не избързвате със стремежите си. Обърнете малко повече внимание на личния си живот и не позволявайте застоят в тази област да продължи дълго. Сега е идеалният момент да стабилизирате отношенията с близки и роднини, да им се извините за някои грешки и да отделите по-голяма част от времето си за половинката, децата, дома. Ретроградното движение на Меркурий от 1 до 12 юли е повод да се вгледате в себе си и да осъзнаете някои грешки, които допускате постоянно в живота си. Няма да ги премахнете изцяло, но е хубаво, че поне ги отбелязвате.


БЛИЗНАЦИ

Планирайте лятна почивка

Юли е доста благоприятен месец за вас. Ако всички се оплакват от ретроградното движение на Меркурий, при вас то ще действа благотворно. Нещата се нареждат сякаш от само себе си в живота ви. Ще ви се прииска да учите нещо или да подобрите своята професионална квалификация. Това е и причината да започнете курс на обучение още в първите дни от месеца. Не се колебайте да го направите и след 12-о число. В личните взаимоотношения месецът е повече от благодатен, защото ви позволява да подобрите връзките си, като прекарвате по-голямата част от свободното си време с близките. Можете да осъществите своята лятна почивка през юли.


РАК

Време за отпуск

Очаква ви напечен месец не само заради жегите, а и заради звездните конфигурации, които въздействат върху вашия знак. Движението на Слънцето във вашия знак ви дава прилив на енергия и ентусиазъм, но трябва да сте особено внимателни. Новите начинания и ангажименти насрочете за след 12-о число от месеца. В първата му половина Меркурий е ретрограден и успехът на инициативите по време на тази негова фаза винаги е под съмнение. Това е и причината да ви посъветвам да изберете първата половина от месеца, за да осъществите една чудесна почивка, която ще обнови силите ви и ще ви запали с идеи. Вие сте сред щастливците, които ще получат по-дълъг отпуск в юли.


ЛЪВ

Вдъхновени и влюбени

Юли за вас е сред важните месеци от годината, защото ви помага да стъпите на краката си и да положите усилия за стабилизиране на финансовото си състояние. Разбира се най-важното условие е да насочите всичките си сили и да действате през втората половина от месеца, за да си осигурите успеха. Подпишете след 12 юли най-важните договори и споразумения, обсъдете договорите и проектите си. През първата половина Меркурий е в ретроградна фаза, която хвърля известен прах в очите ви. Прави ви по-вдъхновени и одухотворени, но не толкова практични, а всичко това значи, че можете лесно да бъдете измамени от недоброжелателни хора. В сферата на любовта този месец е силен за вас. Вие сте влюбени, вдъхновени и изживявате един доста силен период.


ДЕВА

Равносметка и анализ

Неусетно първото полугодие вече изтече и затова юли ще се превърне в период за равносметка, поправяне на грешки и търсене на причини за тях. Много от вашите цели все още не са постигнати и е добре да насочите усилията си, за да ги превърнете в реалност до Нова година. Интересното през този месец е, че вие самите ще противодействате на обстоятелствата. Ще поемете нещата в свои ръце както в службата, така и в личния живот. Ето какво прави месецът да бъде толкова позитивен, силен, но и рисков. Той ще погали вашето его. Бъдете внимателни обаче в изборите, които правите. Невинаги ще сте на правилна посока, особено ако ги правите в първата половина от месеца, когато Меркурий е все още в своята ретроградна фаза.


ВЕЗНИ

Малко почивка

През юли сте прекалено колебливи и на моменти доста бавни в действията си. Нищо няма да се промени, нищо няма да потръгне, ако вие самите не го пожелаете и ако вие не се заемете с него. За да бъде успехът с вас, трябва да направите промените в правилното време – след 12-о число. Преди това Меркурий все още е в ретроградна фаза и ще обърка доста от плановете ви, ако насрочите нови начала за първите юлски дати. По-добре е да сте информирани, отколкото изненадани и затова ви съветвам да си направите плана за действие според условията. Като цяло, първата част от месеца е спокойна, дори можете да излезете в отпуск. Сега е времето за почивка.


СКОРПИОН

Разногласия и напрежение

Юли и за вас е сред напрегнатите месеци през тази година, но не в лошия смисъл на думата. Тук значението на събитията е да ви държат под напрежение и да не се отпускате дори за миг. В добро настроение сте през целия месец, но често ще влизате в пререкания с хората от най-близкото си обкръжение, заради разногласия в мненията и гледните точки. Нормално е. Вие никога не проявявате разбиране към чуждия начин на мислене, а и другите не разбират вашия. От 1 до 12 юли се пуснете по течението и поставете под карантина желанието си да подемате начинания. Предупреждението е заради ретроградния Меркурий, който ви налага запор. В периода след 13 юли можете да стартирате нови начинания или да направите важни житейски промени.


СТРЕЛЕЦ

Поглед назад

Юли ще се окаже благоприятен месец за хвърляне на един бегъл поглед назад и сравняване фактическите ви постижения с намислените цели. Работата ще ви спори дотолкова, доколкото ще се справяте най-вече с рутинните си задължения. За нови начинания не желаете и да чуете, защото ще сте заети с редица подробности и детайли, на които отново дарявате по-голямата част от времето си. Съсредоточени в служебните дела, ще пропускате да отдавате нужното на личния живот, с което можете да разколебаете постигнатата до този момент хармония. Бъдете внимателни и деликатни. Редувайте работата с почивка, а почивката си прекарвайте, вършейки нещо приятно и забавно. Не се товарете излишно.


КОЗИРОГ

Пътувания за разнообразие

През месец юли се чувствате уязвими и причината за вашите грешки се крие в ниската увереност, която имате в себе си. Поради ред причини и обстоятелства се оказа, че не сте постигнали някои от набелязаните цели за първото полугодие на 2020 година. Сега е моментът да направите равносметката и да видите къде са ви пропуските. Върнете увереността в себе си. Далеч по-благоприятен ще бъде месецът в личен план. Със затоплянето на времето във вас се пробуждат желания за море и почивка. Време е да планирате отпуската си. Не пропускайте да пътувате през уикендите, спазвайки всички необходими противоепидемични мерки.


ВОДОЛЕЙ

Потръгва ви

Излиза, че сте недоволни от това, което сте постигнали през първото полугодие на годината. Причината е в различните обстоятелства, случили се в месеците от януари до днес. Мнозина смениха работата, други бяха принудени да се съгласят с наложени им обстоятелства, без да имат правото да се противят. От сега нататък обаче нещата ще започват да се оправят и това трябва да ви вдъхне малка надежда. Втората половина от годината обещава да е с по-сигурни доходи. В личен план е добре да сте толерантни и отзивчиви. Напрежението напоследък ви е направило нервни, избухливи и заядливи. В делови план можете да подпишете своите договори след 12-о число.


РИБИ

Подобрявате доходите си

За вас следва месец на промени. Без да правите големи усилия, нещата около вас ще се променят необратимо, и то в положителна посока. Мнозина ще бъдат зарадвани от ненадейно предложение на работното място. Други – от очаквано раздвижване в личен план. За онези, които искат да променят статута си в службата, сега е подходящият момент да проведат важни разговори с шефовете си. Заработвате си по-висока работна заплата за месеците до края на годината. Не искайте прекалено много, а съобразете желанията си с възможностите и обстоятелствата, в които се намирате. Обръщайте и повече внимание на семейството и близките си. Те имат нужда от вашите грижи и обич.

One thought on “Месечен хороскоп за юли

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *