Започва ремонт за решаване на дългогодишен проблем с водоснабдяването на село Въглевци

Работна среща във връзка с началото на ремонтните дейности по решаване на проблема с водоснабдяването на село Въглевци се проведе вчера.

В нея участваха заместник-кметът на община Велико Търново проф. Георги Камарашев, експерти на „ВиК Йовковци” и кметският наместник на населеното място.

По време на срещата са набелязани конкретни мерки и срокове за начало на ремонтните дейности. От утре активно започват възстановителни работи по подмяна на компрометираните водопроводни участъци. Дейността трябва да приключи до седмица. По време на ремонтите за всички жители на Въглевци е осигурена питейна вода с водоноски, която ще бъде доставяна до домовете на жителите със съдействието на кметския наместник.

В рамките на ремонтните дейности ще бъде поправен резервоар с вместимост от 30 кубически метра, захранван от местен водоизточник. Той ще бъде почистен и след вземането на проби и извършването на обстоен анализ на качеството на питейната вода ще бъде използван като компенсиращ системата на водоподаването.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *