Сребро и бронз за БК „Ивайло“ от държавното за мъже

Два медала от Държавно лично отборно първенство за мъже, проведено в Благоевград, донесоха боксьори на великотърновския клуб „Ивайло“. Заради извънредната ситуация в страната надпреварата се проведе заедно с турнира за Купа България с участието на 90 състезатели. Мартин Илиев и Петър Петров от старата столица се окичиха, съответно със сребро и бронз.

В категория до 69 килограма Мартин Илиев достигна до финал, където срещна европейския шампион Емирджан Мехмед от Хасково. Въпреки добрата игра и мнението на някои специалисти, че Илиев е реалният победител в двубоя, титлата стана притежание на съперника му.

Любопитно е, че преди това Мехмед срещна и другия великотърновски боксьор в категорията – Марио Найденов. Възпитаникът на Евгени Донев стъпи на ринга при мъжете за първи път, но показа добри качества и остави отлично впечатление с играта си, независимо че загуби двубоя. Бронзов медал в категория до 75 килограма спечели Петър Петров, след като лекарска забрана го извади от турнира след полуфинала.

Заради контузия и заболяване на държавния шампионат не успяха да се явят други двама боксьори от „Ивайло“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *