Мъж почина от коронавирус във В.Търново, доказаха още 15 нови случая на COVID-19 в областта

68-годишен мъж от областта с COVID-19 почина вчера. Инфектираният е петата жертва на болестта в региона. Заболелият е бил в увредено общо състояние с придружаващи заболявания – хипертония, бронхиална астма, остра бъбречна недостатъчност.

Междувременно са установени 15 нови случая на коронавирус за последните 24 часа в областта. Това показва справка в Единния информационен портал. Общият брой на диагностицираните в региона става 169.

Шест от последните засечени с болестта имат епидемиологична връзка с други случаи, два от които са на територията на друга област. Останалите случаи нямат епидемиологична връзка, както помежду си, така и с други случаи.

Епидемиологичните проучвания на случаите продължават.

Припомняме, че антирекорда по доказани инфектирани за денонощието в областта бе 16, свързан с огнището на заболяването по време на абитуриентския бал в старата столица от 27 юни. Сега отново регионът бележи сериозен ръст в заболеваемостта.

По последни данни от Регионалната здравна инспекция в болница са настанени 12 души, носители на заразата.

298 са лабораторни потвърдените случаи на коронавирус за последните 24 часа у нас, установени при направени 4884 ПСР теста. Приети се лечение в клиника са 606 души, а 33 от тях са в интензивни отделения. Общо 8442 са инфектираните от началото на пандемията до момента у нас.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *