Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Новоприети свищовски студенти се записаха още в деня на първото класиране

29,97 е най-високият бал за първо класиране в свищовската академия

Стопанска академия „Димитър А. Ценов” обяви резултатите от първото класиране за „Кандидатстудентска кампания 2020” и най-нетърпеливите се записаха още в същия ден. Първокурсниците получиха своите заверени студентски книжки във фронтофис „Обслужване на студенти”.

Първият записан студент е Георги Сирашки от Свищов, приет по първо желание – специалност „Управление на проекти” в редовна форма на обучение по държавна поръчка. Той стана първият студент в 85-ия випуск, който приема свищовското висше училище, и получи своята студентска книжка от декана на факултет „Мениджмънт и маркетинг” проф. д-р Маргарита Богданова. Тя поздрави вече записания първокурсник и подчерта, че избраната от него специалност е първата в България по програма в ОКС „Бакалавър”, разработена от катедра „Стратегическо планиране” при СА „Д. А. Ценов”.

Първият записан студент в задочно обучение по държавна поръчка е Весела Проданова от Плевен, избрала да се обучава в специалността „Стопанско управление”. В първия ден от обявяване на резултатите се записа и първият приет в дистанционна форма на обучение – Глория Ангелова от гр. Лом, избрала специалността „Международни икономически отношения”. В същия ден бяха подадени и документите на първия заявил желание за настаняване в студентските общежития – Лорена Петрова от град Белене, приета в специалност „Индустриален бизнес и предприемачество”. Лорена ще се възползва от възможността, която Стопанската академия предоставя за своите първокурсници в редовна форма по държавна поръчка за безплатно настаняване в студентските общежития за първата година от обучението им.

Студентът, приет с най-висок бал на първо класиране, е Виктория Ванкова от София. При максимален бал 30 тя е постигнала бал 29.97 и е избрала да се обучава в специалността „Счетоводство и контрол” в дистанционна форма. За редовно обучение по държавна поръчка с най-висок бал 29.74 е приета Ивет Горанова от Долна Митрополия, посочила като първо желание специалността „Икономика на търговията”. С най-висок бал – 29.49, за задочно обучение по държавна поръчка е приета Ванеса Тошева от Видин, избрала специалност „Бизнес информатика”.

Кандидат-студентите, които не са приети при първо класиране, продължават да участват в следващите автоматично. Срокът за записване на приетите студенти от първо класиране е до 22.07.2020 г. включително. Работното време на фронтофиса за записване на новоприетите студенти в свищовската академия през седмицата е от 08:00 до 17:00 ч., а в съботния ден – от 09:00 до 16:00 ч.

Резултатите от второто класиране ще бъдат обявени на 23 юли 2020 г. В него ще участват също явилите се на кандидатстудентски изпит на 18 юли, както и подалите документи до 22 юли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *