40 четения

Шампионска титла и сребро за щафетите на „Браун Тим“ от първенството по колоориентиране

Рекордни 412 участници стартираха в Държавното първенство по колоориентиране. Шампионатът се проведе край Попово и селата Зараево и Козица, като в него се включиха представители на 33 клуба от цяла България. Надпреварата бе в спринтовата и дългата дисциплина плюс щафетите за всички възрастови групи по отличните трасета, подготвени от организаторите от СКО „Вариант 5“ Търговище.

Световният шампион по ски ориентиране Станимир Беломъжев СКИ „Хемус“ (Троян) спечели двата индивидуални старта в елита при мъжете. Негови подгласници в спринта станаха Николай Димитров „Браун тим“ (В. Търново) и Добромир Добрев „Узана“ (Габрово). Втори на дългата дистанция е горнооряховчанинът Иван Сираков, стартирал за „Вариант 5“ (Търговище), трети е Валентин Шишков от великотърновския клуб „Трапезица 1954“.

В женската елитна група челната тройка в спринтовата дистанция беше окупирана от представители на „Узана“, съответно Косара Ботева, Силвия Шандуркова и Димана Маринова. В дългата дисциплина най-добрите отново бяха от отбора от Габрово – Христина Козарева грабна победата пред Косара Ботева и Силвия Шандуркова.

В щафетата победител в елитната група при мъжете стана отборът на „Браун тим“ (В. Търново) в състав: Николай Димитров, Петър Попункьов и Димитър Дамянов, следван от „Вариант 5“ и „Узана“.

При жените шампион е отборът на „Узана“ пред „Браун тим“ – Теодора Табакова, Валерия Димитрова и Стефания Беломъжева – Димитрова, и вторият тим на „Узана“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!