Община Свищов в надпревара за Европейски етикет за иновации

Община Свищов участва за пети пореден път в инициативата за присъждане на Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво. Крайдунавското кметство е носител на тази морална награда, символ на престиж и стимул за общините, да подобряват своето управление в услуга на гражданското общество във всички четири процедури от 2011 г. досега.

С Етикета се удостоверява, че управлението в дадена община отговаря на определени изисквания за качество на предоставяните административни услуги. Показва, че общината се стреми и прилага 12-те принципа за добро демократично управление от Стратегията за иновации и добро управление на СЕ (приета през октомври 2007 г. на 15-ата сесия на Конференцията на европейските министри, отговорни за местното и регионално управление във Валенсия, и одобрена с решение на българското правителство през същия месец).

Главната цел на инициативата за присъждане на Етикета е да се насърчават усилията на все повече местни власти и продуктивното съперничество между тях, което на свой ред да доведе до по-ефективни политики, насочени към силно и жизнено местно самоуправление в България.

В тази връзка в процедурата по селекция на общините, които са подали документи за участие в надпреварата, ще се проведе анкетно проучване сред гражданите от независими анкетьори на терен и по телефон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.