331 четения

6-годишната Любомира грабна първо място в конкурса „Звукът на времето”

6-годишната Любомира Кирилова от Полски Тръмбеш зае първо място на полуфинал в първа възрастова група за вокални изпълнители в Международния конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето”. Конкурсът се проведе на 5 юли 2020 г. на голямата сцена в Двореца на културата и спорта във Велико Търново.

Любомира изпя песента „Цветът на надеждата” с голяма увереност и ентусиазъм, което въздейства на журито. На 5 г. Любомира Кирилова е записана на пиано и пеене при педагога Нели Танева в НЧ „Отец Паисий”. Г-жа Танева забелязва певческите й данни и я стимулира да се развива. Любомира е пяла на сцената в НЧ „Отец Паисий” и в ЦДГ „Детски свят” в Полски Тръмбеш. Международният конкурс „Звукът на времето” е първата й изява извън Полски Тръмбеш.

Майката на талантливото дете Йорданка Кирилова работи като социален работник в Център за обществена подкрепа при Община Полски Тръмбеш. Бащата Кирил Кирилов по професия е компютърен инженер и работи във фирма „Делтаком Електроникс” в Полски Тръмбеш. Кирил Кирилов от малък е свирил на пиано в НЧ „Отец Паисий”, но се научава да свири и на китара, и до днес го прави любителски вкъщи. Той има музикален слух и дава насоки на детето да пее.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!