Двама приятели спасиха фитнес зала в Горна Оряховица, нарочена за разпродаване

Партньорите неочаквано решили да станат собственици на спортен обект, който щял да фалира заради коронавируса

 

ПЕТЪР НИКОЛОВ И КРАСИМИР ИВАНОВ ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА УСПЯХА ДА ВДИГНАТ НА КРАКА ФИТНЕС ЗАЛА, на която предстояло да бъде разпродадена на парчета. Решението да инвестират спечелени в чужбина в продължение на много време средства в спортния обект в Горна Оряховица взели за минути. Щастливи са, че за първите 30 дни на работа имат издадени около 150 месечни карти за тренировки и успяват да привлекат все повече хора да.

Петър е на 29, а Красимир – на 28 години, и двамата са от железничарския град. Познават се от деца, пораснали заедно, играели хандбал в местния отбор, но нещото, по което най-много си приличат, е трудолюбието им. От 7 години Петър работи на френски круизни кораби, а от 8 Красимир си изкарва прехраната в Гърция. И двамата се изкачили в йерархията на компаниите, в които работят, започвайки от най-ниското ниво. Към настоящия момент са на позиция мениджър.

Имали идея за общ бизнес и миналата година започнали да развиват своя собствена компания за набиране на хотелски персонал за гръцки острови. Заради пандемията от коронавирус начинанието им пропаднало, въпреки че успели да намерят хора за търсените работни позиции.

„Намерихме бармани, сервитьори, аниматори, камериерки и т.н. и малко преди да ги изпратим, в Европа навлезе COVID-19. Така целият ни труд отиде на вятъра“, споделя Петър.

Извънредното положение поставило в тежка ситуацията двамата приятели, но пред тях се отворила неочаквана възможност. За нея разбрал Красимир, който бил инициатора да се захванат с фитнес залата.

„Един ден той ми се обади с идеята да обсъдим нещо интересно. Каза ми, че фитнес клубът „Power and Motion” е останал без собственик, ще бъде разпродаден на парчета и ще спре да същества, тъй като наемателят не може да покрива разходите. Не бяхме планирали подобна инициатива, но за 20 минути решихме да спасим залата. Тя има много клиенти и хората бяха разочаровани, че ще загубят мястото, на което обичат да ходят да тренират“, заяви 29-годишният мъж.

Още в същия ден поели управлението на мястото. Реноривирали съблекалните, баните и т.н., а за да се случи всичко възможно най-бързо, наели две фирми за почистване и ремонтиране. На 2 юни залата отворила врати.

„Виждаме, че усилията ни се оценяват и хората са доволни. Едно от момчетата при нас е състезател по културизъм и има много награди. Увеличават се и възможностите за тренировки, от скоро имаме момиче, което води занимания по табата. Опитваме се да вкарваме всичко актуално в сферата на фитнеса и спорта, за да може и горнооряховци да са в крак с новостите“, допълва Петър.

ДВАМАТА ПРИЯТЕЛИ СПОДЕЛЯТ, ЧЕ ДА РАЗВИВАШ ФИТНЕС ЗАЛА У НАС, И ТО ДОКАТО СТРАНАТА НИ КИПИ ОТ БОЛНИ ОТ КОРОНАВИРУС, Е СЕРИОЗНО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО. Изискванията към спортните обекти са много, а осигуряването им не е свързано с някакви допълнителни доходи, нито има точна икономическа мярка за подпомагане на тези бизнеси. Освен това все още има отлив на посетители, тъй като хората се страхуват от заразяване. Макар мястото да работи от близо месец и половина, вече е било проверявано два пъти от служители на Регионалната здравна инспекция във Велико Търново.

„Спазваме абсолютно всички разпоредби на здравния министър и не са установени нарушения. Има дезинфекция на входа – специална изтривалка за обувки, всички от персонала носят предпазни маски, поне четири пъти на ден правим дезинфекция на контактните повърхности, а всеки посетител си носи кърпа и вътрешни маратонки“, обясни Петър.

Двамата с Красимир засега остават в Горна Оряховица, тъй като обстоятелствата около коронавируса възпрепятстват тръгването им отново по работа зад граница.

 

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.