226 четения

Кметът на Полски Сеновец и местни земеделци изчистиха 9 незаконни сметища

Новият кмет на Полски Сеновец и местни земеделци изчистиха 8-9 незаконни сметища в селото и за две седмици успяха да извозят 6000 тона боклуци.

„Почистването на сметищата беше една от задачите, които си бях поставил като се кандидатирах за кмет на Полски Сеновец, но не очаквах, че това ще е едно от нещата, които трябва да изпълня през първите месеци от мандата ми като новоизбран кмет. Тези отпадъци са се трупали с години, а аз трябваше да се справя с тях за няколко месеца – срокът за премахване на сметищата е до 30.09.2020 г. Не беше лесно, но с подкрепата на земеделските производители в селото, които предоставиха техника, работна ръка и средства, за две седмици успяхме да разчистим сметищата”, разказа Красимир Колев.

Той изказа благодарност за подкрепата и съдействието на кмета на община Полски Тръмбеш Георги Чакъров, на Младен Милков, Пламен Василев – ЗК „Александър Стамболийски 94“, Иван Тонков с фирма „Гартон“ ООД, Милен Горсов и други.

Земеделските производители са отделили от времето си между сеитба и жътва, за да помогнат с техника на кметството. Кметът Красимир Колев се надява хората да са съвестни, да не замърсяват околната среда и да свикнат бързо и лесно с новите правила.

Сн. личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!