Приложение Полски Тръмбеш

Общинският хотел „Есперанто” препълнен с руснаци и археолози

ОБЩИНСКИЯТ ХОТЕЛ „ЕСПЕРАНТО” В ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ СЕ ПУКА ПО шефовете и всички места в него вече са заети. По договор с Общината от 9 юни 2020 год. в него са настанени работници от Република Беларус на фирма „ОАО – Белтрубопроводстрой“ – клон България, които участват в изграждането на газопровода „ Балкански поток”, който минава през Иванча. Общият брой на работниците достига 37 души.

От 3 юли 2020 год. в хотела са настанени и археолози, начело с дод. д-р Деян Рабовянов, които работят второ лято по археологическите разкопки в Иванча, открити във връзка с минаването на газопровода през регистриран археологически обект. Във връзка с профилактиката на „Олива“ АД работници, извършващи ремонтни работи, също са настанени в общинския хотел „Есперанто“.

Така капацитетът е зает на 100% и екипът на хотела изпълнява задълженията си така, че да се увеличават приходите от дейността и посетителите да се чувстват уютно и да останат доволни в ремонтираните стаи.

Триетажният хотел „Есперанто” се намира в центъра на Полски Тръмбеш в близост до гарата, парка и увеселителни заведения. Той разполага с 36 реновирани стаи с две и три легла. Всяка стая има собствен санитарен възел, климатик, хладилник, кабелна телевизия, WI-FI и интернет. Хотелът разполага и със собствен паркинг.

На броени метри е градският парк, в който има игрище за футбол, баскетбол, волейбол, тенис на корт и съоръжения за фитнес на открито, модерна детска площадка с люлки, пързалки и спортни съоръжения. В близост е и новоизградената тенис зала.

Минералният извор отстои на 800 м от хотела, където функционират два открити басейна с минерална вода и хидромасажни вани. На същото разстояние се намира и открит плувен басейн с олимпийски размери, заедно с детски, открит миналото лято. Всъщност този хотел е един от малкото общински в страната, запазени от много години, но реновиран със собствени средства на Общината.

One thought on “Общинският хотел „Есперанто” препълнен с руснаци и археолози

  • Браво на общината ! Успех на археолозите !

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *