Професионалните групи и юношите стартират на 7 – 10 август

С 67 000 лв. купуват топки за отборите от Втора лига

 

Първенствата в Първа и Втора лига, както и в елитните юношески групи, стартират в уикенда 7 – 10 август. Това реши на вчерашното си заседание Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз относно календара за сезон 2020/2021 г.

Последният кръг от есенния дял в Първа лига ще се проведе на 15 – 16 декември 2020 г. Първенствата ще се подновят в уикенда 19 – 22 февруари 2021 г., като планът е Първа и Втора лига да завършат в периода 21 – 24 май, а финалът за Купа България да се изиграе на 19 май. Проектът за футболен календар подлежи на промени в зависимост от развитието на епидемиологичната обстановка на територията на Република България и решенията на държавните здравни власти.

Членовете на Изпълнителния комитет също така приеха предложенията за промени в работните комисии към Българския футболен съюз за сезон 2020/2021, както и се запознаха с ранглистите на съдиите и съдийските наблюдатели, предложени от СК. Взето бе решение договорът за телевизионни права с „Нова Броудкастинг Груп“ да бъде подписан, след като на скорошна среща с представители на клубовете от Първа и Втора лига предложението бе прието със сериозно мнозинство.

ИК прие предложението да закупи допълнително по 25 футболни топки за нуждите на отборите от Втора професионална лига, като сумата, която ще бъде покрита от бюджета на БФС, е в размер на 67 000 лв.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.