ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 23.07.2020 г.

Вечерта и през нощта ще има   незначителна  облачност до ясно.  Щебъде почти тихо.  Минималните температури ще бъдат между 16° и 19°. За В.Търново минимална температура около 18°.

В четвъртък , преди обяд, ще преобладава време с незначителна  облачност. В следобедните часове, предимно над полупланинските райони, се очакват временни  увеличения на облачността   и на отделни места е възможно да превали слаб дъжд.  Ще духа слаб вятър от изток.  Максималните температури  ще бъдат между 31° и 34°. За В.Търново максимална температура около 34°.

Атмосферното налягане ще се понижава.

Над западните и централните части на Стара планина, преди обяд, ще има незначителна до променлива  облачност.  След обяд  и вечерта облачността ще се увеличи и на места ще превали слаб дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен    вятър, предимно от изток-югоизток.   Максималните температури    на 1200 м. ще бъдат  около  20°. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около 14°.

 

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 42.5° през 2007 г., а най-ниската измерена минимална температура е 10.2° през 1968  г.

Слънцето ще изгрее в 06 часа и 01 минути и ще залезе в  20  часа и 46    минути.

Фаза на Луната:  три денонощия след новолуние.

 

 

 

 

 

 

 

 

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.