Времето

Седмична прогноза за времето

през периода 24 юли 2020 г. – 30 юли 2020 г.

В петък, преди обяд, ще преобладава време с незначителна облачност. В следобедните часове се очакват увеличения на облачността и на места, предимно над западните части на Северна България, е възможно да превали слаб дъжд . Ще духа слаб вятър от изток. Минималните температури ще бъдат между 17° и 20°. Максималните температури ще бъдат между 32° и 35°.

В събота, преди обяд, ще преобладава време с незначителна облачност. В следобедните часове, предимно над западните и част от централните райони на Северна България, се очакват увеличения на облачността и на места ще превали дъжд с гръмотевици . Ще духа слаб вятър от изток. Минималните температури ще бъдат между 18° и 21°. Максималните температури ще бъдат между 28° и 31° в западните райони на Северна България и между 33° и 36° в централните части на Северна България.

В неделя и понеделник ще преобладава време със значителна облачност, на места с превалявания от дъжд. В неделя се очакват и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 18° и 21°. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°.

От вторник до четвъртък ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Във вторник ще духа слаб вятър, предимно от запад, в сряда и четвъртък ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 15° и 20°. Максималните температури ще бъдат между 31° и 34°.

Над западните и централни части на Стара планина, в петък, преди обяд, ще има незначителна до променлива облачност. След обяд и вечерта облачността ще се увеличи и на места, предимно над западните части на планината, ще превали дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 20°.

В събота, преди обяд, ще има незначителна до променлива облачност. След обяд и вечерта облачността ще се увеличи и на места ще превали дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър, преди обяд и около обяд от изток-югоизток, след обяд от северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 22°.

В неделя и понеделник ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превалява дъжд. В неделя ще има и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от западната четвърт. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 19°.

Във вторник, сряда и четвъртък, преди обяд, ще има незначителна облачност. В следобедните часове ще се развива купеста облачност и във вторник на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от изток-югоизток. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат между 21° и 24°.

Максималните температури на 2000 м., през целия период, ще бъдат с около 6° – 7° по- ниски от температурите на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *