Президентът Румен Радев във Велико Търново: „Вземам страната на хората. Искам управление, което да е прозрачно, отчетно и отговорно“

„На място и в ден, в който новото попълнение български офицери се влива в Българската армия, ще се огранича в политическото говорене. Но всички виждате, че България се събуди. И както е казал Вазов: „И в няколко дена, тайно и полека, народът порасна на няколко века“. Това заяви във Велико Търново президентът Румен Радев, който присъства на производството на 206 лейтенанти и сержанти от Националния военен университет „Васил Левски“.

„Аз слушам хората, чета плакатите, виждам млади и стари с трибагреника и мисля, че преживяваме някакво пречистване. Защото след години на лъжи и унижения българите изричат истината открито        с кураж и достойнство. Изходът е един и това е оставка на правителството, на главния прокурор и предсрочни избори“, каза още президентът Радев и заяви, че не одобрява рокадите в правителството.

„Виждам, че и хората не ги одобряват, и смятам, че това е опит за печелене на време, от което губи България“, коментира държавният глава. И на въпрос дали е време за предсрочни избори половин година по-рано, той отвърна с въпрос: „А какво може да се случи за тази половин година, когато няма доверие в управлението? Липсата на доверие е най-страшното за една държава и за едно общество“. И допълни, че ни е нужно управление, чийто приоритет да бъдат сигурността и благоденствието на българския народ, а не интересите на бизнес кръгове.

„Вземам страната на хората. Искам да видя управление, което да е прозрачно, отчетно и отговорно. Което да налага и да бъде пример за законност и спазване на Конституцията, а не да ги погазва. Управление, което да върши смислени реформи, да модернизира страната и да ни интегрира в Европа, а не да ни отдалечава от Европа. Това искам да видя и ще се боря за каквито законови и конституционни промени са необходими, да се извършат“, заяви президентът Радев по повод упреците, че заема само едната страна в протестите. И уточни, че в страната има силна гражданска воля. И че от гражданската воля се ражда и политическата воля.

4 thoughts on “Президентът Румен Радев във Велико Търново: „Вземам страната на хората. Искам управление, което да е прозрачно, отчетно и отговорно“

 • 24.07.2020 в 15:22
  Permalink

  Не трябва да взема страна ,той е обединител- президента, не Румен Радев.

  Отговор
   • 24.07.2020 в 17:44
    Permalink

    явно е на страната на протестантите, а не на хората

 • 24.07.2020 в 23:12
  Permalink

  На страната- от където духа вятъра, Те са сбъркани по рождение, от генезисът си, само революции и метежи им е в кръвта. Те са мързеливи и нескопосани от началото си. …. В коя страна коомунизмът просперира?

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *