ЗдравеОбщество

112 души от областта успяха да преборят коронавируса

МАЛКО ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИНАТА ДОКАЗАНИ ЗАБОЛЕЛИ ОТ КОРОНАВИРУС В РЕГИОНА ВЕЧЕ СА ДАЛИ ПО ДВЕ ОТРИЦАТЕЛНИ ПРОБИ, което означава, че са изцяло изчистени от заразата. С инфекцията са се преборили 112 души към неделя, а спрямо събота са били 105. Те вече не се намират под домашна карантина и могат да се движат свободно сред останалите здрави хора. Не е ясно обаче дали са си изградили антитела, тъй като последните проучвания показват, че не повече от 30 процента от преболедувалите си изграждат имунитет за период от три месеца.

Лечението на други 81 души обаче продължава в домашна изолация. Те са наблюдавани от личните си лекари и в случай че се влошат, може да бъдат хоспитализирани.

С по-сериозна симптоматика на COVID-19 са 21 души, които се намират в болница. С терапията са ангажирани основно МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ и МБАЛ „Св. Иван Рилски“, където откриха нов сектор за пациенти с коронавирус.

В петък и събота бяха диагностицирани общо нови 18 носители на заразата. Част от тях са свързани с работниците от завода за санитарна керамика „Идеал Стандарт“ в Севлиево, а други нямат епидемична връзка помежду си.

Общо под карантина в региона са 273 души, a установените случаи до момента стават 222.

10 312 станаха доказаните инфектирани у нас. От тях 694 са настанени в болница, а 33-ма са в интензивни отделения.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *