Млад журналист поема БСП – В. Търново, Корнелия Нинова с номинация за лидер от старата столица

34-ГОДИШНИЯТ ЖУРНАЛИСТ МИХАИЛ МИХАЛЕВ Е НОВИЯТ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАЙ-ГОЛЯМАТА ПАРТИЙНА ОРГАНИЗАЦИЯ В ОБЛАСТТА. Пред погледа на Корнелия Нинова на продължилата близо 11 часа Десета общинска отчетно-изборна конференция младото лице на местната организация получи 73 гласа в балотаж с опонента си – сегашния общински шеф Стефан Антонов, на когото заложиха 52 делегати.

„Няма победили и загубили, защото целите ни са общи. Ще работя партийната организация да има чисто лице във Велико Търново и общината и всички великотърновци да припознаят истинското ляво оттук насетне, бе първият коментар на Михалев след обявяване на резултата от гласуването. Новият председател не скри и голямата цел – БСП да спечели всички предстоящи избори.

Преди самото гласуване пред съпартийците си Михалев начерта част от вижданията си за това как общинската организация на БСП може да си върне полагащото й се място. Михаил Михалев е действащ журналист, а от началото на годината отговаряше и за имиджа на община Сухиндол. Преди броени дни той обяви на страниците на „Борба“, че започва да пише първия роман за Тодор Живков.

С подкрепата на Михалев започва ново начало в местната БСП, която повече от четвърт век е в опозиция, и вече ще се залага на нови лица, коментират даже по-възрастни активисти. Мнозина недоволстват от последните резултати от местните избори, когато със смазваща преднина още на първия тур Даниел Панов взе трети мандат за сметка на кандидата на червените. Победата му безспорно бе предопределена и от изключително слабата листа на местните социалисти, наредена от бившето ръководство.

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ПРЕД ВЕЛИКОТЪРНОВСКИТЕ СОЦИАЛИСТИ ОТПРАВИ И ЛИДЕРЪТ КОРНЕЛИЯ НИНОВА, която за няколко часа присъства на форума в неделя. Заедно с нея гости бяха Валентин Ламбев, Явор Божанков и Весела Лечева. Самата Нинова получи и най-много номинации от болярския град – 52, от местните основни партийни организации. Калоян Паргов е с шест, а Кирил Добрев- с две. За председател на Контролната комисия бе преизбран Христо Данев.

Стилян НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.