230 четения

Лидерът на ПП „АБВ“ Румен Петков: „Ремонтът на кабинета е гавра с българите, предсрочни избори са нужни до края на годината”

Бившият вътрешен министър критикува прокуратурата за бездействие по скандала с шкафчето с пари на премиера

 

НЯМА КАК ДА БЪДАТ ПРЕДОТВРАТЕНИ ПРЕДСРОЧНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ. Те трябва да се проведат до края на годината. Това заяви във Велико Търново председателят на ПП „АБВ“ Румен Петков, който присъства на среща дискусия на тема „COVID-19 – последствия и необходими действия от социален и здравен характер“.

„Борисов имаше три възможности. Едната – да си отиде с относително приличие, втората – да си отиде със скандал, да бъде изгонен, и третата – да си отиде замерян с камъни. За съжаление, той направи третия избор, от който страдат обществото и държавата. Последните промени, които бяха направени в правителството, са катастрофални като морал и перспектива“, коментира бившият министър на вътрешните работи.

По думите му единствено Кирил Ананиев е вече на правилното място, тъй като е доказан бюджетар.

„Изборът на здравен министър е обида към обществото. Проф. Константин Ангелов има манталитет на изрод. Нормален човек не може да се изправи на Цветница и да говори, че поръчва чували за трупове и му отговорили, че има само 200. Видяхме, че такова нещо няма и той не познава материята. На Цветница каза още как майки няма да могат да погребват децата си, как хладилните шкафове в моргите ще бъдат препълнени. Значи този човек е много далеч от медицината и неговият избор отговаря на манталитета на Борисов. Такъв човек му трябва на премиера. За него професионалните мотиви нямат значение, а само това да слугува“, отправи критика Петков.

Лидерът на АБВ е категоричен, че ремонтът на кабинета няма да доведе до успокояване на протестите. Той прогнозира, че през септември ще има ескалация на напрежението, когато маси хора ще излязат срещу властта, провокирани от глад. Туширане на общественото недоволство, според него, може да настъпи само при оставка, тъй като хората са отвратени от многобройните недъзи на статуквото.

„Това, което държи Борисов здраво вързан за стола, е неговото дълбоко усещане, че той без властта е за затвора. Прокуратурата направи най-отвратителната крачка, която е правена в цялата история на българското обвинение, когато не направи обиск на вилата на премиера след скандала с шкафчето. По този начин прокуратурата му позволи да скрие еврата и кюлчетата със злато“, подчерта Петков.

Всичките скандали в политиката довели до насаждане на омраза у младите хора към политическите партии и недоверие към институциите, смята той.

Лидерът на АБВ коментира още, че обявяването на ръст в заболеваемостта от коронавирус е манипулация, която сериозно вреди на родния туризъм.

„Правят се дневно 5000 теста и се обявяват 300 болни, обаче никой не говори за процентите. Всъщност инфектираните са едва 3 процента от общо изследваните“, изтъкна политикът.

Петков допълни, че трябва да се търси отговорност от Световната здравна организация за вкарването на държавите в обстоятелствата с пандемията от COVID-19, които доведоха до много тежки икономически и социални последици.

Галина ГЕОРГИЕВА

2 коментара за “Лидерът на ПП „АБВ“ Румен Петков: „Ремонтът на кабинета е гавра с българите, предсрочни избори са нужни до края на годината”

 • 27.07.2020 в 23:51
  Permalink

  Власт се взема с избори. Ако искаш революция трябва да си я направиш сам.

  Отговор
  • 04.08.2020 в 19:19
   Permalink

   Румен Петков беше Покровителя на братя Галеви по времето , когато заемаше поста вътрешен министър . По същото време вилнееха “ Наглите “ и Т.н.

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!