Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Мъж погълна 2,5 килограма боб за рекорд

Британецът Кайл Гибсън успя да погълне 2,5 килограма зрял фасул, прокарани с 20 печени филийки и постави по този начин световен рекорд в дисциплината пише в. Метро.
Двадесет и една годишният специалист по състезателно ядене вкара в стомаха си цели 4000 калории само за шест минути и 39 секунди.
Организаторът на рекорда, 33 годишният Крег Харкър, беше решил да „внесе“ от САЩ манията по състезателно тъпчене с храна, популяризирано от телевизионната американска поредица „Човек срещу храна“. Организират се състезания по цялата територия на Обединеното кралство, включително и в пъба, собственост на Харкър в градчето Стоктън он Тийз.
Така се стигна до провеждането на първото състезание по надяждане с боб и печени филийки.
Изданието припомня, че всеки може да си приготви препечен хляб е боб вкъщи и сам да се убеди колко трудна е дисциплината, когато се гонят големи количества. Нормален човек обикновено се отказва на шестата порязаница и на една четвърт от рекордното количество боб.
На почетната стълбичка редом с Кайл Гибсън се качиха с малка разлика Джон Доус, завоювал сребърен медал и Брайън Уилкинсън с бронза.20 филийки препечен хляб се равняват на 2000 калории,точно колкото и двата и половина килограма боб. Единствено шампионът успя докрай да си излапа порциите Състезанието се провежда като точките се дават като при Формула 1. Гибсън спечели 15 точки, като състезанията ще приключат през месец декември. Всеки желаещ мое да се включи в надпреварата срещу входна такса от 7 британски лири.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *