Пенсионер просел с два ножа, при арест наръгал полицай

66-годишният Николай Николов предизвика зрелищен екшън в Килифарево

 

ПЕНСИОНЕР ОТ КИЛИФАРЕВО Е ПРЕВЪРНАЛ ЦЕНТЪРА НА ГРАДЧЕТО В ПЛОЩАДКА ЗА ФИЛМОВ ЕКШЪН В ПОНЕДЕЛНИК СУТРИНТА. Около 9 часа 66-годишният Николай Йорданов излязъл от къщата си въоръжен с два кухненски ножа. С тях той тръгнал по кафенетата по центъра да проси пари. При отказ да му дадат размахвал остриетата към гражданите и ги заплашвал с убийство. Светкавично били уведомени полицаите от местния участък какво се случва в центъра на града. През това време агресивният и неадекватен възрастен мъж се качил в кола и принудил шофьора да го закара в Плаково, където щял да работи нещо, уговорено отпреди.

ТРИМА УНИФОРМЕНИ ВЕДНАГА ОТИШЛИ В ПЛАКОВО ДА ТЪРСЯТ ОБЕЗУМЕЛИЯ ПЕНСИОНЕР, който бил пред кметството с двата ножа в ръце. Йорданов посрещнал униформените с ругатни и обиди. След неуспешните словесни опити афектираният без причина килифарчанин да бъде успокоен и да предаде хладното оръжие, полицаите преминали към опити да бъде окован с белезници. Тогава възрастният, як за годините си мъж използвал умело бойни хватки. Той успял да среже пръста на едната ръка на единия полицай, да удари с юмрук другия и да опита да повали на земята третия от екипа. След доста усилия полицаите успели да изтръгнат ножовете от ръцете му и да му щракнат белезниците пред събралите се хора в Плаково.

Около 10:30 часа той успешно бил откаран в полицейския арест. След справка обаче се оказало, че Йорданов е с регистрация в психоболницата, но заболяването му от доста време не се било отключвало. В крайна сметка той е настанен за лечение в Центъра за психично здраве във Велико Търново. За щастие, ранените полицаи са без опасност за живота. Според запознати Йорданов от много години си изкарва прехраната от работа на различни места и с предварителна уговорка в района на Килифарево. Той имал къща в града и обикновено живеел там, но живеел и в старата столица, където било семейството му.

Нели СУКОВА

One thought on “Пенсионер просел с два ножа, при арест наръгал полицай

  • 28.07.2020 в 18:28
    Permalink

    Болен ллии… сто кила бой му трябват. После пак…

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *