405 четения

Огнеборци гасиха три пожара в едно и също стърнище само за ден

В рамките на 24 часа огнеборци от РС „ПБЗН“ – Павликени, са реагирали на три сигнала за пожар в едно и също стърнище в землището на Бяла черква с намиращи се в близост други земеделски имоти и къщи. След последния сигнал тази сутрин местопроизшествието е посетено от директора на РД „ПБЗН“ – В. Търново, комисар Красимир Кръстев и ръководството на полицейското управление в Павликени. От направения оглед е констатирано, че след като е пожънато мястото, не е направено нужното заораване и не са спазени изискванията по Наредбата за правилата и нормите за пожарна безопасност при извършване на дейности в земеделски земи. Тези действия на недобросъвестни земеделски производители обаче създават изключително много затруднения в работата на пожарните служби.

На собственика ще бъде съставен акт от пожарната. Уведомен е и Държавен фонд „Земеделие“, който също ще вземе отношение по случая.

От РД „ПБЗН“ – В. Търново, призовават земеделските производители в областта да спазват разпоредбите и изискванията и да не нарушават правилата, защото подлежат на строги санкции.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *