Първа награда в международен конкурс за Елеонора Кирилова от СУ „Николай Катранов“

Първа награда в международния ученически конкурс „Заедно в XXI век“ – 2020 г., завоюва ученичката от СУ „Николай Катранов“ Елеонора Кирилова. Третокласничката е лауреат в първа възрастова група в раздел „Реферати“. Нейната разработка е със заглавие „Когато и песните воюваха“. Ръководител на Елеонора е нейният класен ръководител г-жа Стефка Николаева.

Престижният конкурс се организира от фондация „Устойчиво развитие за България” и Организационен комитет с участието на Синдиката на българските учители, Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти, Националния дворец на децата, Сдружение „Български антифашистки съюз“, Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД, Сдружение на приятелите на Русия „Ал. Невски”, Национално движение „Русофили”, представителството на Россътрудничество в България – Руският културно-информационен център, Союз друзей Болгарии – Москва.

Събитието се провежда под патронажа на Посолството на Руската федерация в Република България и с подкрепата на Министерството на образованието и науката.

Тази година темата на конкурса беше „Мирът – надежда на планетата“ – 75 години от победата над хитлерофашизма“ и по нея работиха деца от България, Русия, Казахстан и Молдова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *