1711 четения

Изтъкнат медик дари близо 4 хил. лв. на отделение в търновската болница

Доц. Светлозар Стойков, който се отказа от съветническо място, преведе пълното си възнаграждение на колегите си

 

НАЧАЛНИКЪТ НА ОТДЕЛЕНИЕТО ПО АКУШЕРСТВО И ГИНЕКОЛОГИЯ В МОБАЛ „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ“ ДОЦ. Д-Р СВЕТЛОЗАР СТОЙКОВ ТРОГНА С ЖЕСТ екипа на Втора хирургия в лечебното заведение. Бившият общински съветник от листата на КП „Алтернатива на гражданите“, мандат 2019 – 2023, дари 3809 лв. на хирургичното звено. Сумата представлява заплатата му за осем месеца като член на местния парламент в старата столица.

В края на месец юни специалистът по акушерство и гинекология обяви, че напуска мястото си в Общинския съвет и предоставя възнагражденията си на своя колега д-р Николен Стойнов. Мотивите за това са, че хирургичният сектор най-силно е пострадал от коронакризата, тъй като преустановяването на плановия прием намалило драстично пролежащите пациенти и съответно приходите от Здравната каса. В резултат на това работещите в отделението не са получили възнагражденията си в пълен обем.

Дарената сума вече е разпределена според волята на доц. д-р Стойков.

В знак на признателност и благодарност към постъпката на бившия общински съветник на една от стените във Втора хирургия е поставен плакет. Колективът на звеното изразява своето огромно признание за подкрепата и получената висока оценка за усилията и професионализма си.

Жестът на специалиста по акушерство и гинекология ще бъде отразен и върху стената на дарителите, която преди няколко месеца беше открита в административната част на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. На нея са поместени десетки имена на хора, организации и фирми, които до момента са помогнали за развитието на най-голямото лечебно заведение в областта. След края на извънредното положение по сметката на стационара бяха постъпили близо 200 000 лв.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *