761 четения

Секретар на кметство даде ултиматум на нощни вандали с кон и каруца

Иваничка Колева от Димча: „Сгазили са всички зеленчуци, искам обезщетение”

 

СЕКРЕТАРЯТ НА КМЕТСТВОТО В ДИМЧА ИВАНИЧКА КОЛЕВА ДАДЕ УЛТИМАТУМ НА НОЩНИ ВАНДАЛИ, които в събота са унищожили напълно пипера, доматите и останалите зеленчуци в градината на нейното семейство. Тя работи в кметството на павликенското село от 17 години и помага на хората да се справят с бюрократичните премеждия. Въпреки това са посегнали на отгледаните с много труд зеленчуци в семейната бахча, която се намира на броени метри от къщата.

„Месеци наред само двамата с мъжа ми, въпреки че не сме първа младост и всеки със своите болежки, се трудим неуморно на полето за прехраната на семейството. Сега съм омерзена и гневна! Давам срок до тази вечер вандалите да ми се обадят и да дойдат да ни дадат обезщетение за продукцията, която не става за нищо”, обяви в профила си във Фейсбук Иваничка Колева.

БЕЗПРИЧИННОТО ГАЗЕНЕ В НИВАТА СТАНАЛО В СЪБОТА ОКОЛО 20 Ч. Един мъж с конска каруца нахлул в имота и опустошил голяма част от продукцията. Иваничка Колева знае кой е този човек, защото преди това разговаряла с него. Той е от Върбовка и казал, че издирва изгубени коне. След като жената се прибрала, нахлул с коня и каруцата си в нивата, търсейки път през нея, за да стигне до гората отсреща. Тя и съпругът й установили сгазените зеленчуци малко по-късно същата вечер, когато отново отишли на нивата, защото усетели, че мъжът не търси никакви коне и ги лъже. Тогава намерили сгазените камби, различни видове пипер, царевица и домати. Тогава семейство Колеви се сетили, че всъщност мъжът с каруцата има съучастник, който също бил казал, че търсят избягали коне в района.

АКО ВАНДАЛИТЕ НЕ СЕ ПОЯВЯТ В ДИМЧА, НЕ СЕ ИЗВИНЯТ И НЕ ПЛАТЯТ ЗА УНИЩОЖЕНИТЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ, НА ЧИЕТО МЯСТО ТРЯБВА ДА СЕ САДЯТ НОВИ, Иваничка Колева ще публикува техните снимки и ще огласи имената им публично, се закани още тя. Дългогодишната служителка в кметството не иска да се жали на полицията, защото има горчив опит от подобна вандалщина в свой имот. Преди една-две години апаши обрали прасковите на семейството от овощната градина в съседство със зеленчуковия масив. Тогава семейството с голи ръце спипало тримата крадци, които също се оказали от Върбовка. Предали ги на полицията.

„Ти за един чувал с праскови ли си? За такива дребни престъпления съд няма! Така ми рече тогава кварталният. Сега защо да се жалвам в полицията, като съм дала за разсади около 100 лева. Нали пак ще е маловажен случай! Тогава след много разправии съставиха акт на един от тримата крадци, който обаче беше непълнолетен“, заяви още Иваничка Колева. Тя допълни още, че въпросните овошки и зеленчуци фамилията полива по гравитачен начин, като от два герана помпи вода и пълни цистерни. Всичко на село се отглежда с много труд и с много любов, с нескрито вълнение сподели още служителката.

Нели СУКОВА

Сн. личен архив

Един коментар за “Секретар на кметство даде ултиматум на нощни вандали с кон и каруца

  • 28.07.2020 в 19:51
    Permalink

    Eто го коунистическото мислене,Бесзаконие…“ти за един чувал…’ лиси“..А къде е Законът за собствеността.? Или за да не се задълбочаваме с маломерните, цигани идр, коитоо -Нямат, А, защо нямат, защото им е по лесно да крадат.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!