Двама осъдени на шест месеца пробация за нарушена карантина

След одобрени от съда споразумения, сключени между Районна прокуратура – Велико Търново, и защитниците на обвиняемите, двама мъже бяха осъдени за неспазване на противоепидемичните мерки. Шест месеца те трябва да се подписват два пъти седмично при пробационен инспектор и да имат периодични срещи с него.

П. М. бе признат за виновен за това, че на 25.05.2020 г. в град Велико Търново по време на свързани със смъртни случаи и извънредна епидемична обстановка във връзка с разрастващата се пандемия от COVID – 19 не спазил мерки, издадени против разпространяването на заразна болест по хората, като нарушил предписание за поставяне под карантина на Столична регионална здравна инспекция и напуснал мястото, където се изпълнява карантината.

О. С. също бе признат за виновен за това, че на 20.05.2020 г. в град Велико Търново нарушил въведените мерки против разпространението на COVID – 19, като не спазил предписание за поставяне под карантина на Регионалната здравна инспекция в град Русе и напуснал мястото, където се изпълнява карантината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *