Партньорът ви има проблем, ако проверява телефона ви

Ако партньорът ви се изкушава да следи телефона ви, то със сигурност има причина за това. Ако не сте му дали повод да бъде подозрителен и ревнив, то в такъв случай вероятно има някои психологически проблеми.

  1. Ниска самооценка и ниско самочувствие.

Ако партньорът ви има нужда постоянно да следи есемесите, имейлите ви и кореспонденцията ви, при това тайно от вас, проблемът със сигурност е у него. Психолозите казват, че това се дължи на толкова на недоверие към вас, колкото към самия него. Тоест смята, че не ви е достатъчен и се страхува да не го оставите.

  1. Не е удовлетворен от връзката.

В една хармонична връзка на взаимно доверие не би трябвало да никого от двамата да му минава през ума да следи личната кореспонденция на другия. Ако го прави, следователно не се чувства удовлетворен от връзката. Партньорът ви може би очаква да прочете нещо, което сте споделили с приятел – нещо, което ви липсва, нещо, заради което сте недоволни и т.н. Винаги е за предпочитане откровения разговор от ровенето зад гърба.

  1. Обмисля изневяра.

Психолозите казват, че планирането на изневяра би могло да доведе до тайно проверяване на телефона ви. Ако някой ви подозира в изневяра, най-вероятно той самият е способен на това – или е готов на това, или предстои да се поддаде на изкушението.

  1. Има проблеми с доверието.

Някои хора просто не могат да се доверят. Подозрителни, мнителни, винаги очакват да бъдат измамени – особено ако имат горчив опит в миналото. Такива хора трудно се доверяват. Препоръчителен и здравословен е откровеният разговор. Доверието се печели трудно, но не забравяйте, че се губи много лесно.

  1. Страхува се от задълбочен разговор.

Ако партньорът ви е станал необичайно мълчалив и потаен и все пак рови из телефона ви, то това е почти сигурен знак, че самият той крие нещо. Незряла постъпка, но можете да го поканите на открит и честен диалог.

  1. Нуждае се от внимание.

Възможно е да се чувства пренебрегнат. Замислете се дали има промяна във вашето поведение, дали сте отчуждени, по-затворени и мълчаливи от обичайното. Ако е така, това може би е подтикнало половинката ви да провери дали няма някой друг в живота ви и дали не сте споделили с някого какво ви измъчва.

  1. Навик.

Ако партньорът ви предпочита да прерови телефона ви, вместо да поговори с вас, със сигурност не е готов за сериозна връзка или просто не разбира значението й. Преди да се обвържете сериозно, добре е да си изясните взаимно някои правила и виждания за съвместното съжителство и за живота като цяло.

Източник: obekti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *