262 четения

Болницата в Павликени се сдоби с модерен мобилен рентген

Идната седмица лечебницата чества своята 50-годишнина

 

ОБЩИНСКАТА БОЛНИЦА В ПАВЛИКЕНИ ЗАКУПИ МОДЕРЕН ДИГИТАЛЕН АНАЛОГОВ МОБИЛЕН РЕНТГЕН. Уредът ще повиши диагностичните възможности на лечебното заведение, тъй като флексибилността му позволява да бъде транспортиран до всяка точка на стационара и по този начин да се направи графия и на пациенти, които са трудноподвижни. Средствата за апарата идват предимно от бюджета на болницата, а част от сумата е отпусната от Българския дарителски форум по фонд „Обединени срещу COVID-19”. Рентгенът струва 36 000 лв.

Здравните служители в лечебното заведение са категорични, че новата техника улеснява работата им, а благодарение на въведената в клиниката CR система изследваните могат да получат резултата си и на диск.

Новият рентген идеално се вписва в обновеното звено по образна диагностика. Секторът разполага с модерен компютърен томограф и съвременна рентгенова апаратура за графични изследвания „ВНТ – ТА – ВМI“.

Предстои МБАЛ – Павликени, да отбележи 50 години от откриването на новата сграда на болницата. Тържеството пред лечебното заведение ще се състои от 16:30 часа на 5 август, а час по-късно в Историческия музей в града ще бъде открита фотодокументалната изложба „История на здравеопазването в Павликени“.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *