525 четения

Д-р Мавроди Калейнски призова общинските болници да кандидатстват по новата мярка за финансиране

ЗА СВОЕВРЕМЕННО КАНДИДАТСТВАНЕ ПО НОВАТА МЯРКА, ОБЯВЕНА ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО, ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА ОБЩИНСКИ ЛЕЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ призова общинският съветник в старата столица д-р Мавроди Калейнски.

Преди няколко дни здравният министър проф. Константин Ангелов информира, че държавата отпуска 19 милиона лева за общински стационари във връзка с финансовите затруднения, породени от коронакризата. Парите обаче ще стигнат само за 70 лечебни заведения.

„Реализирането на актуализираните бизнес програми на общинските медицински дружества е трудно. Препоръката ми към управителите им е да се подадат веднага необходимите документи, за да бъдат отпуснати средства и лечебните заведения да завършат благополучно годината“, заяви местният парламентарист.

Финансовата инжекция би помогнала на местните медицински дружества да поемат глътка въздух предвид сериозните икономии, които са планирали, за да не фалират. Евентуално одобрение ще спести намаляване на заплатите на персонала, освобождаване от работа на служители и съкращение на разходите за храна, медикаменти и консумативи.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!