Глобяват с по 300 лв. пазаруващи без маски в супермаркетите

ВНЕЗАПНА ПРОВЕРКА НА СЛУЖИТЕЛИ НА РЕГИОНАЛНАТА ЗДРАВНА ИНСПЕКЦИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО В ГОЛЯМ ХРАНИТЕЛЕН МАГАЗИН в старата столица завърши с глобени клиенти. Здравните власти установили, че част от хората в търговския обект, намиращ се в квартал „Колю Фичето“, нарушават една от главните противоепидемични мерки – носенето на маска на закрити обществени места. Пазаруващите без лични предпазни средства и такива, които ги носят под брадичката, са глобени, а според закона санкцията е в размер на 300 лв.

За да бъдат избегнати глоби, в много от супермаркетите има служители, които стоят на входа на търговския обект и следят дали влизащите са с маски. Тези, които не спазват мярката, в повечето случаи биват връщани. Има обаче клиенти, които успяват да заобикалят правилата, и макар да нямат маски, получават възможност да влязат с цел да си купят такива.

Въпреки че в региона случаите на коронавирус да не стихват, а оттам и епидемичните проучвания, с които са ангажирани здравните власти, служителите на РЗИ продължават да правят и проверки за спазване на противоепидемичните мерки в магазини, автобуси, фитнеси, частни школи и т.н.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.