110 четения

Седмична прогноза

Предимно слънчево и тихо време, през почивните дни са възможни слаби превалявания

Вечерта и през нощта ще има незначителна облачност до ясно. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 19 и 22 гр. За В. Търново минимална температура около 20.

В петък преди обяд и около обяд ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър от запад. Късно след обяд от запад облачността ще се увеличи. Привечер на отделни места, предимно над полупланинските райони, е възможно да превали слаб дъжд. Вятърът от запад ще се усили. Максималните температури ще бъдат между 35 и 40 гр. За В. Търново максимална температура около 38.

Атмосферното налягане преди обяд и около обяд ще се понижава, след обяд ще се повишава.

Над западните и централните части на Стара планина преди обяд и около обяд ще има незначителна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от северозапад. Късно след обяд от запад облачността ще се увеличи и на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Вятърът от северозапад ще се усили. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 25 гр. Максималните температури на 2000 м ще бъдат около 19 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 39.9 гр. през 1985 г., а най-ниската измерена минимална температура е 10.2 през 1984 г.

Слънцето ще изгрее в 06 часа и 09 минути и ще залезе в 20 часа и 37 минути.

Фаза на Луната: четири денонощия преди пълнолуние.

В събота и неделя се очакват временни увеличения на облачността до значителна и на места, предимно над полупланинските райони, ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. За източната част от Централна Северна България (В. Търново, Свищов) вятърът ще бъде до умерен от север-североизток. Минималните температури ще бъдат между 16 и 19 гр. Максималните температури ще бъдат между 27 и 30 гр.

В понеделник и вторник ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 16 и 19 гр. Максималните температури ще бъдат между 30 и 33 гр.

В сряда и четвъртък ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между 17 и 20 гр. Максималните температури ще бъдат между 33 и 36.

В събота и неделя ще има значителна облачност, с временни разкъсвания и на места ще превали дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат между 20 и 22 гр.

В понеделник и вторник ще има незначителна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат между 22 и 23 гр.

В сряда и четвъртък ще преобладава време с променлива облачност. Ще духа умерен до силен вятър от североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 23.

Максималните температури на 2000 м през целия период ще бъдат с около 5-6 градуса по-ниски от температурите на 1200 м.

 

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!