1085 четения

Шофьорът на Румен Павлов – Пантерата купил общински имот и го продал на съпругата на кмета

Комисията на Цацаров установи пореден конфликт на интереси при градоначалника на Стражица

 

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) постанови трето поред решение, с което е установен конфликт на интереси по отношение на кмета на община Стражица Румен Павлов, известен като Пантерата.

След проведена тръжна процедура общински имот с площ от 607 кв. м е бил продаден за 11 472 лв. на Димитър Иванов, назначен по трудов договор от кмета Павлов като шофьор в общината. Година по-късно Иванов продал имота на съпругата на Румен Павлов за 6340 лв. През 2019 г. Димитър Иванов придобил още един общински имот с площ от 1020 кв. м. И той като първия имот граничи с имота в град Стражица, върху който е изграден хотел „Ралица“, собственост на кмета Павлов.

Шофьорът на общината, купувач на имотите, е и учредител и представляващ сдружение с нестопанска цел, което носи името на самия кмет – „Спортен клуб Румен Павлов – 2016 г.“.

Наложената глоба в съответствие с разпоредбите на закона е в размер на 5000 лв. С решение на комисията от 13 май 2020 г. на градоначалника за установен конфликт на интереси бе наложена глоба в размер на 15 000 лв. и отнемане на сумата от 53 350 лв. Първото решение на КПКОНПИ по отношение на Павлов пък е от 20 февруари тази година, когато са сключени от него 12 договора в интерес на брат му, и му бе наложена глоба в общ размер на 60 000 лв.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *