1266 четения

Замразиха строежа на градината „Шареният замък” заради дефицит от 700 хил. лв.

Пандемията е основната причина за недостига на средства за завършване

 

ЗАМРАЗЕНИ СА СТРОИТЕЛНО-МОНТАЖНИТЕ ДЕЙНОСТИ ПО ДЕТСКА ГРАДИНА „ШАРЕНИЯТ ЗАМЪК“ В КВАРТАЛ „ЗОНА Б“ В СТАРАТА СТОЛИЦА. Това съобщи кметът на Велико Търново инж. д-р Даниел Панов по време на редовното заседание на местния парламент. По думите му при стартирането на изграждането на забавачката нищо не е предполагало, че ще настъпи пандемията от коронавирус и тежко финансово време, поради което и все още няма яснота как Общината ще завърши финансово годината.

„Строителството е спряно до отпускане на следващия транш от правителството в размер на около 700 000 лв. Вероятно догодина ще бъде финализиран обектът“, заяви градоначалникът.

Той допълни още, че решението за временно преустановяване на изграждането на детската градина е взето предвид и по-малката посещаемост от малчугани в останалите забавачки в общината.

ПАНОВ СЪОБЩИ СЪЩО, ЧЕ УЛИЦА „ДИМИТЪР РАШЕВ“, НА КОЯТО ЩЕ СЕ НАМИРА ГЛАВНИЯТ ВХОД НА „ШАРЕНИЯТ ЗАМЪК“, ЩЕ БЪДЕ ИЗЦЯЛО АСФАЛТИРАНА. За целта в момента се подготвя проект, който ще бъде внесен в Министерството на регионалното развитие и благоустройство.

„Ще кандидатстваме за финансиране, тъй като не искаме да правим излишни разходи“, коментира кметът.

Забавачката е дългоочаквана от обитателите на „Зона Б“, тъй като това е единственият квартал в града, в който няма детска градина. Учебното заведение за най-малките трябва да приеме 120 деца. Това ще е огромно облекчение за много семейства, които са принудени да водят наследниците си в други градини по центъра и съседни квартали.

МОДЕРНАТА ДЕТСКА ГРАДИНА И ДВОРЪТ Й ЩЕ СЕ ШИРЯТ НА 4,6 ДКА. Тя ще разполага с многобройни удобства, сред които плувен басейн и няколко физкултурни салона. В откритата част ще бъдат монтирани пет детските площадки по 100 кв. м, като към всяка от тях ще има обособен вход от сградата. Ще бъде обособена и обща спортна зона от 300 кв. м. Предвидени са още умален амфитеатър, място за ролеви игри, кътове с беседки и т.н., а всички съоръжения ще са съвременни и отговарящи на европейските изисквания за безопасност.

Първоначалният план бе „Шареният замък“ да отвори врати през септември.

Галина ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Замразиха строежа на градината „Шареният замък” заради дефицит от 700 хил. лв.

  • 31.07.2020 в 19:02
    Permalink

    Ще, ще,…ще ,…ще ,…щееееее ама милиард лева за такова нещооо…А, колко окрадохме?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *