49 четения

Публиката остава извън стадионите до края на август

Публиката няма да се върне на стадионите поне до 31 август. Това стана ясно след последната заповед на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, която потвърди, че спортните мероприятия в България ще се провеждат без зрители.

Забраната за публика бе въведена на 9 юли, след като се видя, че по трибуните на футболните мачове не се спазват наложените мерки.

„На основание Заповед N РД-01-447/31.07.2020 г. на министъра на здравеопазването се удължава срокът, за който всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи се провеждат без публика. До 31 август не се допускат зрители на открити и закрити спортни обекти.

Остава в сила разрешението спортисти под 18-годишна възраст да бъдат с един придружител при колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер“, съобщиха от Министерството на спорта.

До края на извънредната епидемична обстановка е задължително поставянето на защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал, шлем и др.) за служителите, персонала, треньорите и длъжностните лица в спортни обекти и съоръжения за практикуване на спорт на закрито, в зали за танци, басейни, фитнес центрове и зали за фитнес.

Допуска се спортисти и спортуващи да не поставят защитна маска или друго средство, покриващо носа и устата, по време на заниманията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!