Образование

Конкурс за вакантни войнишки длъжности обяви НВУ „Васил Левски“

Осем вакантни длъжности за войници в Националния военен университет „Васил Левски” са обявени със заповед на министъра на отбраната. Вакантните длъжности са за шофьор на БТР, младши механик – водач, младши шофьор в отделенията на НВУ и са подходящи за хора, завършили граждански средни или висши училища в страната и в чужбина. Всички те обаче трябва да преминат конкурс за приемане на военна служба, съобщават от Министерството на отбраната.

Заявленията за участие в конкурсите се подават в НВУ до 18 септември. Кандидатите трябва да имат средно или по-високо образование, да не са по-възрастни от 40 години, да са годни за военна служба, да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер и срещу тях да няма образувано наказателно производство за умишлено престъпление от общ характер, да нямат друго гражданство и др.

Конкурсът ще се проведе в НВУ „Васил Левски” от 5 до 7 октомври.

Конкурсът включва изпит по физическа подготовка, изпит-тест за обща култура и събеседване с кандидатите. Кандидат, който е получил под 200 точки на изпита по физическа подготовка или под 30 точки на отделен норматив, или под 40 точки на теста за обща култура, отпада от конкурса и не се класира.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *